Головна Новини Суспільство події Профільне міністерство не знає, як демонополізація спирту вплине на економіку країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Профільне міністерство не знає, як демонополізація спирту вплине на економіку країни

Представники влади анонсують, що прибуток від приватизації демонополізованого ДП “Укрспирт” буде 5-10 млрд грн

19 листопада 2019, 19:00 comments1753
Поділіться публікацією:
Профільне міністерство не знає, як демонополізація спирту вплине на економіку країни

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства підтвердили відсутність економічних розрахунків зміни моделі спиртової галузі в країні.

Автори цього законопроекту не можуть прокоментувати, чому з економічної точки зору вирішили скасувати державну монополію на виробництво спирту і роздати ліцензії приватним компаніям. Але в свою чергу представники уряду анонсують, що прибуток від приватизації демонополізованого ДП “Укрспирт” буде 5-10 млрд грн і саме така схема є найвигіднішою для держави.

Їм опонують експерти, які стверджують, що все з точністю да навпаки. Вони пояснюють, що демонополізація галузі перед приватизацією ДП “Укрспирт” вигідна лише приватним горілчаним компаніям, які за 1 тис. грн зможуть купити собі ліцензії на виробництво спирту, а державні активи “Укрспирту” — залишать “помирати” на руках влади.

Представники влади анонсують, що прибуток від приватизації демонополізованого ДП “Укрспирт” буде 5-10 млрд грн і саме така схема є найвигіднішою для держави. Але як зазначили в Офісі Президента, поки що розрахунків немає, а дані цифри взяті з “відкритих джерел”.

В міністерстві заявили, що у разі не обрання радника у процесі конкурсного відбору стартова ціна об’єкта великої приватизації встановлюється аукціонною комісією на підставі вартості, визначеної відповідно до Методики оцінки, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", уряд призначив Олену Шуляк своєю представницею у ВР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!