Головна Новини Суспільство події Замах на вбивство у Харкові і штурм Нацбанку: яким був цей понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Замах на вбивство у Харкові і штурм Нацбанку: яким був цей понеділок

Сьогодні близько тисячі заводчан страйкували проти керівництва НБУ, а на Донбасі під обстріл потрапила мирна мешканка, яка гуляла з дитиною

25 листопада 2019, 19:55 comments2205
Поділіться публікацією:
Замах на вбивство у Харкові і штурм Нацбанку: яким був цей понеділок

Мітинг біля Нацбанка. У Києві сьогодні відбулася акція протесту, учасники якої вимагали відставки глави НБУ Якова Смолія та його заступника Катерини Рожкової. В результаті, активістам вдалося увірватися в Національний банк України. Спочатку на сцені перед входом в НБУ учасники акції, яких було близько тисячі, встановили імпровізовану гільйотину і принесли свинячу голову. До мітингу "Зупинимо корупцію в НБУ" приєдналися українські "жовті жилети" – представники металургійних підприємств з Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей. Працівники заводів заявляють, що найбільші металургійні підприємства, які наповнюють державний бюджет, знаходяться на грані закриття, а 20 тисяч людей можуть залишитися без робочих місць. В результаті, мітингувальників витіснили з будівлі, пообіцявши в майбутню середу перед виїзним засіданням комітету НБУ зібрати вимоги людей.

Резонанс. У Мережі з'явилося моторошне відео вчорашньої аварії на трасі "Київ-Одеса", де були травмовані чотири людини. Серед постраждалих — уповноважений з прав дитини Микола Кулеба і двоє його синів, один з яких впав у кому.

А поки поліцейські з'ясовують причини події, гонщики і адвокати по резонансним справам про ДТП аналізують те, що трапилося. Так, віце-президент "Товариства учасників руху" Віктор Козоріз розповів "Коментарям", що порушення правил проїзду перехресть є одним з найпоширеніших видів ДТП. "Мені важко судити про те, чому водій Кулеба грубо порушив ПДР і поїхав на червоне світло світлофора, але він не міг не усвідомлювати небезпеку, яку створює і для себе, і своїх дітей-пасажирів, і для інших учасників дорожнього руху, — говорить експерт. — Можливо, в момент перетину перехрестя він відволікся на телефонний дзвінок і втратив контроль за дорожньою ситуацією".

Поранення на Донбасі. Сьогодні, 25 листопада близько 12:00 в Мар'їнці окупаційно-збройні формування РФ знову відкрили вогонь і поранили місцеву жительку, яка гуляла на вулиці з трирічною дитиною. Згідно з повідомленням прес-центру ООС, вогонь відкрили зі стрілецької зброї, і, на жаль, одна з куль влучила прямо в жінку: поранення припало на грудну клітку і плече. Відзначається, що первинну медичну допомогу надали постраждалій на місці українські військові. Потім жінку госпіталізували у лікарню міста Курахове. Медики, на щастя, повідомляють про стабільний стан пораненої. У прес-центрі ООС "Коментарям" повідомили, що дитина від обстрілу не постраждала.

Замах. Вранці в центрі Харкова на вулиці Чайковської невідомі підірвали Toyota Camry, який належав зятю колишнього заступника прокурора Харківської області. Вибух прогримів, коли чоловік сів за кермо транспортного засобу. В результаті, його госпіталізували, а вибуховою хвилею вибило вікна в будівлі, у якої була припаркована автівка, і пошкодило машини, що стояли поруч.

Правоохоронці оголосили план-перехоплення, в результаті якого знайшли автомобіль Opel Vectra, на якому імовірно винні у вибуху зникли з місця злочину. Автомобіль знаходився неподалік — на пустирі на вул. Пушкінській, і практично повністю згорів. В даний час поліція розшукує злочинців і відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!