Головна Новини Суспільство події Екологічна катастрофа: концентрація парникових газів побила черговий рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Екологічна катастрофа: концентрація парникових газів побила черговий рекорд

У 2018 році концентрація вуглекислого газу підвищилася на 0,57%

26 листопада 2019, 01:24 comments2034
Поділіться публікацією:
Екологічна катастрофа: концентрація парникових газів побила черговий рекорд

Всесвітня метеорологічна організація повідомила, що концентрації вуглекислого газу та інших парникових газів у атмосфері за минулий рік досягли нового рекордного рівня. Повідомляється, що концентрація вуглекислого газу на 47% перевищує рівень доіндустріальної епохи. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Голова ВМО Юкка Петтері Таалас заявив, що немає жодних ознак уповільнення темпів, не кажучи вже про зниження концентрації парникових газів в атмосфері, попри усі зобов’язання в рамках Паризької угоди. За його словами, востаннє планета стикалася з такими рівнями вмісту вуглекислого газу в атмосфері 3-5 мільйонів років тому.

У доповіді йдеться, що збільшення рівня вуглекислого газу трохи вище за середні показники зростання, зафіксовані за останнє десятиліття. Рівні метану і оксид азоту, також зросли вище середнього. Починаючи з 1990 року, на 43% спостерігається зростання "зігріваючого ефекту" на клімат парниковими газами.

Також повідомляється, що така тривала тенденція означає, що майбутні покоління будуть стикатися з дуже серйозними наслідками зміни клімату, зокрема із підвищенням температури, більш екстремальною погодою, водними потрясіннями, підвищенням рівня моря та порушенням морських і наземних екосистем.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в ООН розповіли, що потрібно зробити людству для відстрочки глобального потепління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!