Головна Новини Суспільство події Розмова з Путіним і презент Зеленському, як у екранного "колеги" Голобородько: яким був цей вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмова з Путіним і презент Зеленському, як у екранного "колеги" Голобородько: яким був цей вівторок

Сьогодні в Європарламенті Сенцову вручили премію Сахарова, а в Естонії - іменний велосипед президенту президенту

26 листопада 2019, 19:55 comments1993
Поділіться публікацією:
Розмова з Путіним і презент Зеленському, як у екранного "колеги" Голобородько: яким був цей вівторок

Візит в Таллін. Сьогодні президент Володимир Зеленський зустрівся з естонською колегою Керсті Кальюлайд. Лідери держав взяли участь у естонсько-українському заході Digital Society Sandbox, де підписали меморандум про співробітництво в галузі електронних технологій. До речі, з Естонії український гарант повернеться з презентом: Керсті Кальюлайд подарувала йому іменний велосипед, як у героя серіалу "Слуга народу" Василя Голобородька – екранного президента, якого до виборів зіграв Володимир Зеленський.

Дзвінок Путіну. Сьогодні стало відомо, про що напередодні президент України Володимир Зеленський говорив по телефону з російським лідером Володимиром Путіним. За словами гаранта, в розмові він зажадав від Путіна повернути все майно українських військових кораблів, яке там було. Крім того, лідери держав обговорили підписання нового дострокового газового договору.

За словами Зеленського, під час телефонної розмови не йшлося про майбутню зустріч в нормандському форматі, тому що це питання повинні вирішувати всі лідери-учасники нормандської четвірки. За його даними, таке обговорення заплановано на 9 грудня.

Престижна премія. У Європейському парламенті режисерові, колишньому політв'язню Олегу Сенцову сьогодні вручили премію ім. Сахарова "За свободу думки". Перед врученням парламентаріям показали короткий фільм про долю українця. Потім Сенцов звернувся до євродепутатів з закликом не забувати про загиблих українських військових, а також полонених і політв'язнів. Режисер закликав не вірити словам Володимира Путіна і зробив акцент на тому, що євроінтеграція для України є питанням виживання держави.

Справа Порошенко. Печерський районний суд Києва відкрив доступ ДБР до даних дипломатичного та службового паспорта п'ятого президента України Петра Порошенка, щодо якого відкрили 13 кримінальних проваджень за підозрою у зловживанні владою. Правоохоронці тепер мають доступ до інформації його службового паспорта громадянина України, дані у дипломатичному паспорті і всіх документах, які були складені при їх оформленні та видачі.

Щодо ситуації про поїздку Порошенко на Мальдіви суд надасть детективам інформацію, якою була зарплата і скільки колишній лідер країни сплатив податків за п'ять років. Нагадаємо, у 37 тисяч 550 доларів обійшлися додаткові послуги на приватному острові курорту Cheval Blanc, який був орендований президентом України Петром Порошенко для різдвяного відпочинку.

Землетрус. У ніч на 26 листопада недалеко від столиці Албанії Тирани стався землетрус. Вогнище залягало на глибині 10 км, а магнітуда склала 6,4 бала за шкалою Ріхтера. В результаті, загинуло 16 осіб, у тому числі двоє дітей. Також відомо про більш ніж 600 поранених, багато з яких все ще знаходяться під завалами.

Крім того, близько 14:00 за місцевим часом стався ще один підземний поштовх магнітудою 5 балів. За даними місцевих ЗМІ, найбільший збиток землетрус завдав у містах Дуррес і Туман.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!