Головна Новини Суспільство події У цьому році з кишень водіїв пішов 71 млн грн: їхали без прав і техпаспорта
commentss НОВИНИ Всі новини

У цьому році з кишень водіїв пішов 71 млн грн: їхали без прав і техпаспорта

У Кабміні пропонують вирішити ситуацію зі штрафами за допомогою мобільного додатку

12 грудня 2019, 11:05 comments2038
Поділіться публікацією:
У цьому році з кишень водіїв пішов 71 млн грн: їхали без прав і техпаспорта

Цього року українські водії заплатили 71 млн грн штрафів за те, що не мали при собі водійських прав або техпаспортів. Про це розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook.

Боротися з такою кількістю порушень держава планує за допомогою мобільного додатку "Дія", який вчора запустили. Як повідомив Гончарук, за один день до тестування бета-версії мобільної програми приєдналися понад 26 тис людей. Прем'єр-міністр розповів, що в додатку незабаром можна буде отримати електронні документи.

"Е-права і електронний техпаспорт містять унікальний електронний ідентифікатор (QR-код). А безпосередньо ідентифікація відбувається в додатку через BankID", — пояснив Гончарук.

Зазначимо, що в Кабміні розробляють й інші послуги, які українці зможуть спрощено одержувати в онлайн-режимі. Гончарук підкреслює, що пріоритетами уряду є "цивілізовані і якісні державні послуги", а не "пекельна бюрократія і корумповані чиновники".

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що в Україні хочуть запустити сервіс електронних водійських посвідчень. Планується, що в тестовому режимі послуга запрацює з майбутнього понеділка, 16 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!