Головна Новини Суспільство події ТОП подій п'ятниці: обшуки через пожежу в Одесі і доля 70 млн швейцарських франків Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій п'ятниці: обшуки через пожежу в Одесі і доля 70 млн швейцарських франків Януковича

Сьогодні не вщухали розмови через затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета, а в Одесі шукають винних у смертельній пожежі в коледжі

13 грудня 2019, 19:55 comments1677
Поділіться публікацією:
ТОП подій п'ятниці: обшуки через пожежу в Одесі і доля 70 млн швейцарських франків Януковича

Пожежа в Одесі. Сьогодні, 13 грудня, співробітники прокуратури і Держбюро розслідувань нагрянули з обшуком в Держслужбу з надзвичайних ситуацій в Одеській області. Виявилося, що вони проводять слідчі дії в рамках кримінального провадження щодо службової недбалості співробітників управління ДСНС при перевірках протипожежної безпеки в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Слідчі вилучили документацію з згадкою навчального закладу, де 4 грудня сталася смертельна пожежа. Відомо, що відкрито провадження за статтею "Неналежне виконання посадовими особами своїх службових обов'язків, що заподіяло істотну шкоду інтересам окремих громадян і держави", але нікому з чиновників про підозру поки не оголосили.

Справа Шеремета. У мережі з'явився текст підозри лікарю Юлії Кузьменко, яку з учорашнього дня підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, що сталося в 2016 році. Текст документа опублікував на своїй сторінці адвокат підозрюваної Влад Добош. Так, музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко в тексті названий організатором і керівником стійкого угруповання. І для здійснення злочинного задуму – вбивства відомого журналіста – Антоненко нібито залучив лікаря Юлію Кузьменко і військовослужбовця Яну Дугарь. За словами юриста, під час обшуку житла у Кузьменко не було знайдено ніякої вибухівки, зброї або детонаторів. Адвокат повідомив, що Кузьменко збирається пройти поліграф і провести всі експертизи у порівнянні з людиною на відеозаписі, яку висунуло слідство. Крім того, в ВСУ охарактеризували Антоненко і Дугарь як "позитивних" бійців.

Будівництво онлайн. Кабмін сьогодні запустив електронний кабінет забудовника, який стане першим кроком на шляху боротьби з корупцією у будівельній сфері. Про це розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. Він також пообіцяв, що до кінця наступного року запрацює електронна система, в якій будуть зафіксовані всі процеси в будівельній сфері Україні, що допоможе викорінити корупцію в цій сфері.

Гроші Януковича. Швейцарія сьогодні знову заморозила активи колишнього президента Віктора Януковича і людей з його оточення ще на рік. У повідомленні посольства Швейцарії в Україні йдеться, що Федеральна рада на підтримку судового співробітництва продовжив превентивне заморожування активів екс-президента і його оточення — близько 70 млн швейцарських франків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!