Стало відомо, скільки українців підтримують легалізацію азартних ігор

Опитування показало, що більше половини українців не сприймають ідею легалізації грального бізнесу

За легалізацію азартних ігор в Україні виступили 18% громадян. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Взагалі не підтримують ідею узаконити гральний бізнес в Україні 56% українців, ще 19% - допускають легалізацію азартних ігор, але за однієї умови – для ігрової діяльності необхідно відвести окремі місця. Деякі ігри опитувані готові дозволити окремо. Наприклад, половина людей не проти узаконення лотерей, 22% - букмекерських ставок, а 19% - казино. Однак є і 37% людей, які категорично проти усіх ігор з переліку.

При цьому, про розгляд у парламенті низки законопроектів щодо легалізації грального бізнесу знають 62% опитуваних. Так, 52% з числа опитуваних негативно поставилися до підтримки легалізації азартного бізнесу з боку президента Володимира Зеленського. Зійшлися у думках з гарантом 35% людей.

Зазначимо, що опитування відбувалося 1-12 грудня, було зібрано 2043 анкети, участь взяли громадяни всіх областей країни, окрім тимчасово окупованих територій.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти назвали плюси і мінуси легалізації грального бізнесу.