Головна Новини Суспільство події «Зеленський хоче продавити розпродаж української землі за будь-яку ціну, але ми не дозволимо», – Андрій Білецький
commentss НОВИНИ Всі новини

«Зеленський хоче продавити розпродаж української землі за будь-яку ціну, але ми не дозволимо», – Андрій Білецький

“Нацкорпус” буде підтримувати аграріїв під час безстрокової акції проти розпродажу української землі, – Андрій Білецький

17 грудня 2019, 23:40 comments2762
Поділіться публікацією:
















«Зеленський хоче продавити розпродаж української землі за будь-яку ціну, але ми не дозволимо», – Андрій Білецький

7 грудня в Києві під стінами Верховної Ради України відбулася відразу декілька протестів. Серед них – масовий мітинг українських аграріїв і патріотів з "Нацкорпуса", які виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

За словами глави партії "Національний Корпус" Андрія Білецького, який взяв участь у протесті разом з однопартійцями, мітинги проти "розпродажу" української землі будуть безстроковими. Він також зазначив, що учасників акції влада намагається "репресувати", залякати, а напад поліції на мітингувальників – того доказ.

 Зауважимо, що деяких мітингувальників під час зіткнень затримали і направили у відділення поліції. За останньою інформацією, четверо активістів нині перебувають в реанімації.

 "Я думаю, що перейми почалися виключно з-за того, що Зеленський особисто і люди, які стоять за ним (у тому числі Аваков — міністр внутрішніх справ), хочуть будь-якою ціною продавати українську землю. Якщо не виходить довести населенню України, що це — правильно, то давайте, хоча б, влаштуємо репресії. Для цього вони влаштували бійку. Приводом послужило те, що люди знаходяться на проїжджій частині", — пояснив Білецький.

 

Політик додав, що поліція самостійно перекрила проїжджу частину в районі вул. Грушевського в 8:00 ранку, тому розміщення наметів в цій місцевості було лише формальним приводом. Дії поліції представники "Національного Корпусу" планують оскаржити.

 "Сама поліція перекрила всю дорогу на Грушевського ще в 8:00 годин ранку — від Лаври до готелі "Дніпро". А тоді організували атаку з трьох сторін — це нагадує роки Віктора Януковича. Ми розуміємо, навіщо це робиться. Але ми доб'ємося, щоб закон про землю зняли з розгляду. У найближчі дні ми спробуємо добитися розгляду у міністерстві внутрішніх справ – починаючи з міністра і закінчуючи тими ментами, які по-звірячі били людей. Будемо вимагати справедливої правової оцінки цих дій", – заявив політик.

 Також стало відомо, що після акції під Верховною Радою частина представників "Нацкорпуса" на чолі з Андрієм Билецким вирушили до Печерського управління поліції з вимогою відпустити затриманих під час мітингу активістів. Станом на зараз більшість мітингувальників вже звільнили. Всього було затримано близько 26 осіб. Члени партії пообіцяли перекрити вулиці у випадку, якщо поліція не відпустить всіх затриманих протягом години.

 "Ми даємо їм на годину те, щоб вони відпустили всіх. Якщо ні, почнемо з перекриття дороги. І нас буде ставати все більше", — прокоментували в "Нацкорпусе".

 Зауважимо, що на тлі масових протестів аграріїв і патріотів у Верховній Раді почали говорити про можливості відкласти розгляд законопроекту про ринок землі на 2020 рік. В зокрема, про це заявила голова комітету ВРУ з питань аграрної політики – Верещук Інна.


Раніше "Коментарі" писали, що "Національний Корпус" і ветерани ООС приєднаються до мітингу українських аграріїв проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!