У підозрюваного у справі Шеремета знайшли половину міни, - Геращенко

Така ж половина міни використовувалася при вбивстві Павла Шеремета

У підозрюваного Андрія Антоненка, який є фігурантом кримінальної справи про вбивство Павла Шеремета, при обшуку знайшли половину протипіхотної міни. Така ж половина вибухового пристрою була використана при вбивстві журналіста. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"За деякий час до обшуку Антоненко зателефонував своєму товаришеві і попросив його винести якусь "зелену х-ню". Негайно оперативні працівники і слідчі провели обшуки в можливих місцях знаходження даного предмета. Цим предметом стала половина бойової міни МОН-50", - повідомив Геращенко.

Чиновник уточнив, що при виготовленні вибухового пристрою, яким підірвали автомобіль журналіста, використовувалася саме така ж половина протипіхотної міни МОН-50. В даний час експерти намагаються визначити, чи є ці половинки частинами однієї міни. Геращенко також зазначає, що слідчих буде цікавити питання, де знаходиться друга половина міни, вилученої у підозрюваного Антоненка.

Як повідомляв портал "Коментарі", подозреваемый в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко не збирається давати свідчення у справі.