Головна Новини Суспільство події Де зустрінуть Новий рік українці та скільки готові віддати за стіл, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Де зустрінуть Новий рік українці та скільки готові віддати за стіл, - опитування

Цього року українців готові витратити на новорічний стіл на 362 грн менше, аніж зустрічаючи Новий рік-2019

26 грудня 2019, 15:54 comments2169
Поділіться публікацією:
Де зустрінуть Новий рік українці та скільки готові віддати за стіл, - опитування

Більшість українців надають перевагу зустрічі Нового року у сімейному колі. Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, яке проводилося 13-18 грудня.

Так, 67% опитуваних налаштовані провести свято із родиною вдома, ще 16,5% збираються у гості до родичів чи друзів, а 3% — святкуватимуть у громадських закладах чи під час публічних заходів. Лише піввідсотка зустрінуть нове десятиліття "разом" з Інтернетом, 2% — з телевізором, а 3% — воліють у новорічну ніч виспатися. У подорож Україною збирається 1% опитуваних, стільки ж — за кордон. Ще 6% учасників опитування поки що не визначилися з місцем святкування.

Середня сума, яку українці готові витратити на новорічний стіл, зменшилася з минулого року на 362 грн – 1390 грн і 1752 відповідно. Як і торік, 23% опитаних заявили, що грошей для накриття новорічного столу – не мають. Нагадаємо, що експерти новорічну вечерю цього року оцінили в 1620,70 грн.

Більшість українців чекають нематеріальних подарунків: здоров’я (49%), миру в країні (40%), ладу в родині та розуміння близьких (29%), а також грошей (24%), гарну роботу (16%) та успіхів дітей (12%). Є й 1% таких, які не чекають нічого. Зазначимо, що полюбляє новорічні свята у нашій країні переважна більшість – 86%. Тоді як "по-різному буває" у 9%, а ось зовсім не радіють святу лише 5%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як будуть зустрічати новорічні свята перші особи країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!