Головна Новини Суспільство події Новий рік-2020: названі основні помилки при виборі ялинки
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рік-2020: названі основні помилки при виборі ялинки

Щоб свято вдалося, необхідно вибрати і нарядити ідеальну новорічну ялинку

27 грудня 2019, 23:17 comments4037
Поділіться публікацією:
Новий рік-2020: названі основні помилки при виборі ялинки

До Нового 2020 року залишилися лічені дні. Напевно багато хто вже встиг прикрасити свої будинки і вбрати новорічну ялинку. Але є багато і тих, хто робить це напередодні свята. Якщо ви ще в пошуку ідеального святкового дерева, вам знадобиться кілька порад, щодо того, чого не варто робити при виборі ялинки.

1. Штучна ялинка збереже природу

Це насправді так, якщо ви купували живу ялину або сосну на стихійному ринку, не цікавилися документами на дерево і не звертали увагу на наклейки та чіпи зі штрих-кодами. Якщо ж ви завжди купували ялинки у людей, які спеціально їх вирощують для подальшого продажу, то ваша покупка мало чим відрізняється, від придбання інших рослин. В Україні є тисячі господарств, які професійно займаються вирощуванням новорічних красунь. І, напевно, на місці, де росла ялина, яка потрапила до вас у будинок, зовсім скоро виросте нова – їх вирощують спеціально, заради заробітку.

2. Якщо не купувати ялинку – в Україні стане більше лісів

Щоб викрити цей міф, варто повернутися до першого пункту. До того ж, купуючи ялинку на офіційному ринку ви швидше навпаки – будете стимулювати розвиток економіки України. Так як спеціалізовані господарства, які вирощують сосни і ялини, платять податки, а також забезпечують роботою людей, які доглядають і продають дерева.

3. Штучна ялинка для порятунку екології

Це дуже небезпечна пастка, так як це той випадок, коли перше думка і враження виявляються помилковим. Згідно з інформацією організації Carbon Trust штучні ялинки завдають шкоду екології – карбоновий слід СО2, який залишається від виробництва такої новорічної красуні, досягає 40 кг, що в 10 разів більше, ніж виробляється вуглекислого газу під час спалювання звичайного дерева. Також карбоновий слід залишається і під час транспортування штучних ялинок. Крім того, ГО "Україна без сміття" повідомляє, що в нашій країні не переробляють ялинки, які потрапили на смітник – вони там будуть "прикрашати" місцевість близько 400 років.

Також недвано стало відомо, що деякі країни Європи хочуть відмовитися від штучних ялинок. WWF і Greenpeace закликають не купувати такі ялинки. Якщо ж у вас вже є таке новорічне дерево, то рекомендується використовувати його не менше 10 років.

4. Беззаперечний вибір на користь живої ялинки

Бізнес по виробництву живих ялин насправді є екологічним – дерева не забруднюють землю добривами, безконтрольно не вирубуються ліси, а також це можливість для розвитку вітчизняного бізнесу. Правда, і при такому виборі не все так однозначно.

Жива ялина або сосна безпечна для навколишнього середовища, якщо її правильно утилізувати після свят. Якщо дерево просто викинути на смітник, то його карбоновий слід може становити 16 кг СО2. Дерево почне розкладатися і виділяти метан, який впливає на появу озонових дірок.

У той же час, якщо відправити ялинку на переробку, спалити або подрібнити і використовувати в якості компосту, то карбоновий слід зменшується на 89%.

5. Вибір на користь ялинки у горщику

Багатьом може здатися, що купуючи живу ялинку в горщику, коли вона не зрубана і продовжує рости, вони роблять ідеальний вибір на користь живого світу. Адже навесні можна ж буде висадити дерево у відкритий грунт. Частка правди в цьому є, в той же час існує кілька "але".

По-перше, ялинка не може тривалий час перебувати в приміщенні – їй потрібна прохолода. А по-друге, шанси на те, що ялинка приживеться після висаджування у грунт дуже малі – дереву необхідно багато спеціальних умов.

Раніше "Коментарі" писали, що опублікований список найбільш незвичайних і красивих новорічних ялинок з різних країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!