Головна Новини Суспільство події Бізнесмен, викладач і уявний кривдник Захарченка: хто повернувся з полону бойовиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен, викладач і уявний кривдник Захарченка: хто повернувся з полону бойовиків

Деякі українці провели в ізоляторах і в'язницях по п'ять років

30 грудня 2019, 09:51 comments2143
Поділіться публікацією:
Бізнесмен, викладач і уявний кривдник Захарченка: хто повернувся з полону бойовиків

В Офісі президента оголосили повний список із 76 осіб, які кілька років провели в полоні на Донбасі і вчора повернулися в Україну. Більшість з екс-в'язнів – цивільні особи, яких утримували в так званих ізоляторах або в'язницях за шпигунську або терористичну діяльність.

Так, Аллу Ярмишко два роки тому забрали з власної квартири в Донецьку, звинувативши в шпигунстві. Вдома ж у Алли залишився син з обмеженими можливостями, який не міг обійтися без допомоги. За тими ж звинуваченнями Марину Чуйкову затримали рік тому на блокпосту, коли вона поверталася з тимчасово окупованої території від хворої матері додому, в Україну. У тому ж році бойовики зняли з рейсового автобуса Олександра Тимофєєва. За словами його дружини, яка їхала разом з ним і не була затримана, бойовики не пояснили, чому затримують Олександра, і застосували щодо нього катування.

Ще один звільнений – бізнесмен Максим Теорентер, якого затримали за нібито спробу вбивства бойовика Олександра Захарченка ще в 2016-му. Додому також повернувся Олег Галазюк, якого вважали зниклим безвісти: блогер і викладач вишу зник у 2014 році.

Повний список людей, що повернулися з полону, можна знайти на сайті Офісу президента. Крім військових, які потрапили в полон, захищаючи цілісність нашої території, більшість цивільних визнали співробітниками або "посібниками" СБУ.




Нагадаємо, в полоні самопроголошених Донецької та Луганської республік можуть залишатися ще близько 300 наших співгромадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!