Головна Новини Суспільство події Україна пережила найтепліший рік в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна пережила найтепліший рік в історії

2019 рік став найтеплішим за всю історію метеоспостережень в Україні

31 грудня 2019, 15:03 comments2671
Поділіться публікацією:
Україна пережила найтепліший рік в історії

Погода в Україні в 2019 році встановила рекорд – минулий рік став найтеплішим за всю історію метеорологічних спостережень в Україні. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського, передає "Сьогодні".

Відзначається, що 2019 рік став найтеплішим з 1881 року. В зокрема, середня температура повітря в столиці України була на рівні 10,6 градусів, що на 2,9 градуси вище норми в 7,7 градусів. Крім того, в цьому році був побитий рекорд аномально теплого 2015 року, коли середня температура повітря у Києві була на рівні 10,5 градусів.

В обсерваторії говорять, що в цьому році всі 12 місяців встановлювали температурні рекорди. Особливо теплим в 2019 році був червень, коли середня температура повітря знаходилась на рівні 26,6 градусів. Крім того, в Києві раніше температура повітря в грудні не перевищувала 15 градусів, і тільки в цьому року 19 грудня стовпчики термометрів піднялися до позначки в 15,2 градуси. Відзначається, що за 139 років спостережень температура повітря в столиці України в середньому зросла на 3 градуси.

Крім того, в 2019 році температурні рекорди оновлювалися 30 разів.

Зараз температура повітря у Києві стала приблизно такий, який була в кінці XIX століття в Одесі, а в Одесі стала такою, як у Бухаресті.

Раніше "Коментарі" писали про те, якою буде погода в Україні в новорічну ніч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!