Головна Новини Суспільство події Стало відомо, що найчастіше шукали в українській "Вікіпедії" у 2019 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що найчастіше шукали в українській "Вікіпедії" у 2019 році

В україномовному підрозділі "Вікіпедії" визначили рейтинг найбільш популярних тем минулого року

4 січня 2020, 16:15 comments2611
Поділіться публікацією:
Стало відомо, що найчастіше шукали в українській "Вікіпедії" у 2019 році

Україномовні інтернет-користувачі перестали відшукувати в українській "Вікіпедії" інформацію про Шевченка, натомість зацікавилися подіями навколо Зеленського та ПЦУ. Топ-50 найпопулярніших статей української "Вікіпедії" 2019 року опублікував блог громадської організації "Вікімедіа Україна".

У повідомлення йдеться, що вперше за 10 років статті "Україна" і "Тарас Григорович Шевченко" злетіли з перших щаблів рейтингу. У 2019 році найпопулярнішою стала стаття "Перехід церковних громад до ПЦУ", у якої більше 1 млн переглядів. Тема переходу парафій вперше принесла україномовному розділу "Вікіпедії" позначку в мільйон переглядів для однієї статті.

Другим стала стаття "Зеленський Володимир Олександрович" — 85 тис переглядів, яка раніше не входила і в топ-50, а третьою – "Україна" з 83 тис переглядів. У десятку найбільш читаних тем увійшли статті під заголовками "Вибори Президента України 2019", "Шевченко Тарас Григорович", "Порошенко Петро Олексійович", "Київ", "Друга світова війна", "Чорнобильська катастрофа" (вперше потрапивши у топ) та "Франко Іван Якович".

Зазначається, що найбільше позицій втратила стаття про воєнний стан: кількість відвідувань скоротилась у 20 разів, навіть до топ-1000 не потрапила цього року. Також чимало пошукових запитів були про сучасних політичних, громадських діячів України, хоча й багато читають і про історичних українських персон.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні визначили слово року-2019.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!