Головна Новини Суспільство Наука та освіта Кличко щось знав: названо слово 2019 року в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко щось знав: названо слово 2019 року в Україні

В Україні назвали найпопулярніші слова року, що минає

27 грудня 2019, 11:59 comments2228
Поділіться публікацією:








Кличко щось знав: названо слово 2019 року в Україні

В Україні словом року, що минає, стала "діджіталізація". Про це повідомляється на сайті словника сучасної української мови і сленгу "Мислово", який традиційно вибирає найбільш популярні і соціально значущі слова року.

Слово-лідер недавно увійшло в українську мову і є транслітерацією з англійської мови слова digitalization. Діджіталізація — це зміни у всіх сферах суспільного життя, пов'язані з використанням цифрових технологій. Є синонімом "цифрової трансформації". Кількість пошукових запитів "діджіталізація" зросла на 1,535% у порівнянні з минулим роком. Зазначається, що "прорив" слова пов'язаний з глобальними процесами у світі  щодо цифрової революції. А ось лексика на глобальні теми, такі як зміни клімату або ж гендерна ідентичність, в українській мові поки що не набрала популярності. Крім того, на популярність слова вплинула спрямованість української політики на цифровізацію: тут йдеться і про створення Міністерства цифровий трансформації, і про впровадження "Держави в смартфоні".

Зазначимо, що українцям слово "діджіталізація" запам'яталося ще й після казусу мера Києва Віталія Кличка в Давосі: під час Всесвітнього економічного форуму англійське слово digitalization ніяк не міг вимовити український політик. Потім українська група "Мозги" на цей випадок відреагувала однойменною піснею та відеокліпом.

Інші популярні слова в цьому році — політична лексика: "Зе", "монобільшість", "турборежим", "розведення", "червоні лінії" та "полонені".

Нагадаємо, що в минулому році словом року став "томос", в 2017 – "безвіз", в 2016 – "корупція", а 2015-й і 2014 – "блокада" та "кіборги" відповідно. Словом року-2013 був "Євромайдан".

Раніше "Коментарі" писали, що Financial Times назвала слово року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!