Головна Новини Суспільство події В Україні відзначають Святвечір Різдва
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відзначають Святвечір Різдва

На Різдвяний святвечір припадає останній день багатоденного посту

6 січня 2020, 12:20 comments1543
Поділіться публікацією:
В Україні відзначають Святвечір Різдва

Напередодні Різдва, 6 січня, парафіяни ПЦУ, УПЦ МП, УГКЦ, а також більшість українських євангельських християн відзначають Святвечір.

У світі більшість православних християн святкують Різдво 25 грудня. Проте, 7 січня, крім українських православних, все ще святкують Єрусалимська, Російська, Сербська і Грузинська православні церкви, стародавні монастирі на Афоні, Вірменська апостольська церква, деякі групи протестантів і коптська церква.

За біблійною оповідкою, цього дня у Вифлеємі в хліві Діва Марія народила Спасителя світу — Ісуса Христа. Першими, хто привітав новонародженого, були пастухи. Пізніше до немовляти прийшли волхви-мудреці зі Сходу.

Святвечір — останній день Різдвяного посту. Традиційно в цей день в їжу можна було приймати лише так зване сочиво — розмочені зерна пшениці з медом і фруктами. Ця традиція і дала назву свята.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що праздничное застілля, яке руйнує всі принципи здорового харчування, триватиме ще мінімум до Різдва. У зв'язку з цим, експерти дали кілька рекомендацій, які допоможуть зберегти не тільки фігуру, але і здоров'я після свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!