Головна Новини Суспільство події У Міноборони уточнили, юнаки якого віку підпадають під призов цієї весни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони уточнили, юнаки якого віку підпадають під призов цієї весни

Міністр оборони Андрій Загороднюк роз’яснив, як діятиме указ президента щодо призову з 18 років

16 січня 2020, 21:34 comments2331
Поділіться публікацією:
У Міноборони уточнили, юнаки якого віку підпадають під призов цієї весни

Юнаків 18 та 19 років цієї весни не будуть призивати до армії в обов’язковому порядку. Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк на своїй сторінці у Facebook.

Так, у квітні цього року не будуть залучати юнаків віком 18-19 років до строкової служби, за виключенням їхнього добровільного бажання вступити до лав Збройних сил України.

"Ми розуміємо і враховуємо бажання молодих українців мати можливість пройти службу в такому віці, аби вже у 20 років планувати подальший життєвий шлях. Підтвердження цьому є звернення, які ми отримуємо", — написав міністр оборони.

Загорднюк наголосив, що вік призову з 18 років чітко прописаний у законі та ніколи не змінювався. Тож і Зеленський підписав сьогодні указ у рамках дійсного закону. Тому весною повістки з військкоматів слід чекати тільки юнакам від 20 років.

Крім того, міністр додав, що тема анонсованої раніше реформи призову опрацьовується. Загороднюк пообіцяв, що процес реформування та зміни законодавства будуть прозорими, а до обговорення залучать громадськість.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо віку і строків призову в українську армію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!