Головна Новини Суспільство події Мін'юст планує продавати тюремні будівлі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Мін'юст планує продавати тюремні будівлі: подробиці

Міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що в Україні тюрем набагато більше, аніж потрібно

21 січня 2020, 11:05 comments2120
Поділіться публікацією:
Мін'юст планує продавати тюремні будівлі: подробиці

У Міністерстві юстиції планують розпродавати тюремні будівлі, а виручені кошти спрямовувати на потреби інфраструктури, підпорядкованої відомству. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"Ситуація складна з фінансуванням. Коштів на інфраструктуру у нас немає. Ми зараз опрацьовуємо механізм, щоб продавати існуючі будівлі тюремної системи й на ці кошти будувати щось нове, — заявив міністр. — Враховуючи те, що в нас більше в’язниць, аніж нам потрібно, істотно більше, ми цілком можемо влаштувати розпродаж тюрем. Якщо ми, звичайно, домовимося про механізм, щоб ці кошти не йшли просто в загальний фонд бюджету, а щоб частину можна було витратити на інфраструктуру".

А ось СІЗО в багатьох містах не вистачає, там є проблема переповненості, підкреслив Малюська. Крім того, більшість будівель СІЗО потребують капремонту. Наприклад, як заявив міністр, нещодавній рейд без попередження в Лук’янівському СІЗО показав, що люди там сплять за чергою, а умови життя – далекі від норм та загрожують здоров'ю. Малюська зазначив, що до кінця року один корпус цього СІЗО відремонтують, але коштів для покращення умов у всій країні – в бюджеті недостатньо. Тому й у Мінюстиції шукають шляхи оптимізації фінансування.

Раніше "Коментарі" писали, що у омбудсмена розповіли про ситуацію в Київському СІЗО, заявивши про захворювання туберкульозом та випадки бунта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!