Головна Новини Суспільство події ЄС, НАТО чи Митний союз: як змінилася думка українців щодо інтеграції за останні роки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС, НАТО чи Митний союз: як змінилася думка українців щодо інтеграції за останні роки

Вступ до НАТО підтримала найбільша кількість опитуваних за останні шість років

21 січня 2020, 14:42 comments2217
Поділіться публікацією:
ЄС, НАТО чи Митний союз: як змінилася думка українців щодо інтеграції за останні роки

Майже дві третини населення — 64% — вважають, що Україні необхідно інтегруватися з ЄС. Такі дані оприлюднили на сайті фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, згідно із результатами опитування.

Менша кількість — 13% — не проти вступу до Євразійського економічного союзу, а ось 23% — визначитися не змогли. Зазначимо, що після 2013 року зросла кількість громадян, які віддають перевагу членству в ЄС – з 46% у 2013 році до 57% у 2014 році. Й поступово збільшилася кількість підтримки євроінтеграції до 64% у 2019 році. Число прихильників вступу до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану зменшується, йдеться у повідомленні: з 36% у 2013-му до 16% у 2014-му, й продовжуючи знижуватися до 13% торік.

Однак згідно з інфографікою соціологів фонду, в 2017 році за Митний союз виступили 10,8%, тоді як у 2018 – 12,5%, а торік – 12,7% опитаних.

Додамо, що ідею коаліції з НАТО задля посилення безпеки підтримав 51% опитаних. При цьому, це найвищий відсоток за весь час проведення опитувань. Є й 6% громадян, які впевнені в необхідності військового союзу з Росією та країнами СНД. 

Раніше "Коментарі" розповіли, що більшість українців вважають оптимальним користування російською мовою у приватному житті, якщо українська буде єдиною державною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!