Головна Новини Суспільство події Фільм Олега Сенцова покажуть на Берлінале
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм Олега Сенцова покажуть на Берлінале

П'єса Номери була написана Сенцовым в 2011 році, ще до ув'язнення

22 січня 2020, 05:05 comments1460
Поділіться публікацією:
Фільм Олега Сенцова покажуть на Берлінале

В рамках програми Special німецького кінофестивалю Берлінале у лютому 2020 року відбудеться світова прем'єра фільму "Номери" українських режисерів Олега Сенцова і Ахтема Сеітаблаєва. Про це повідомили організатори фестивалю.

Фільм "Номери" знятий за п'єсою Олега Сенцова. Під час роботи над фільмом Сенцов перебував в ув'язненні в Росії.

За словами продюсера картини Анна Паленчук, робочий процес обговорювалося у листах − їх Сенцов і Сєїтаблаєв написали більше 100.

П'єса Номери була написана Сенцовым в 2011 році, ще до висновки. Організатори фестивалю зазначили, що фільм "був створений при неможливих обставин, в ситуації екзистенціального вакууму".

Фільм являє собою антиутопію, в якій діючі особи, позначені номерами, спочатку підпорядковані верховному богу − нулю, а потім руйнують усталену систему.

70-й фестиваль Берлінале пройде в Берліні з 20 лютого по 1 березня.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кримський кінорежисер і лауреат премії академіка Дмитра Сахарова "За свободу думки" Олег Сенцов стурбований затриманням групи ветеранів та волонтерів АТО, яких підозрюють у вбивстві відомого журналіста Павла Шеремета в липні 2015 року.

"Ми маємо два варіанти: або це справді справа рук цих п'ятьох підозрюваних і це справжній жах, або хтось хоче втриматися на своєму посту будь-якою ціною, дискредитувавши при цьому атошникив і волонтерів. Другий варіант ще гірше, тому що це зрада", — написав він на своїй сторінці в Facebook.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!