Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа лайнера "МАУ": стало відомо, чому президент Ірану захищав КВІР
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа лайнера "МАУ": стало відомо, чому президент Ірану захищав КВІР

Військові намагалися приховати від Рухани обстріл українського лайнера ракетами протягом трьох днів

27 січня 2020, 10:23 comments1627
Поділіться публікацією:
Авіакатастрофа лайнера "МАУ": стало відомо, чому президент Ірану захищав КВІР

Стали відомі нові подробиці про авіакатастрофу лайнера компанії "МАУ", який розбився 8 січня в результаті попадання в нього двох іранських ракет. Нагадаємо, в результаті аварії загинуло 176 осіб, з яких 11 – українці. Як повідомляє The New York Times, незважаючи на те, що КВІР спочатку спростував версію з обстрілом, вже через кілька хвилин високопоставлені військові з Корпусу вартових ісламської революції знали про справжню причину події. Однак її військові приховали від президента Хасана Рухані, який був у невіданні про обстріл пасажирського літака ще три дні.

Як повідомляє видання, першим, хто дізнався про помилку з літаком "МАУ", став генерал Амір Алі Хаджізаде. Саме його підрозділ напередодні трагедії безрезультатно просив чиновників закрити повітряний простір. Хаджізаде розповів колегам про подію, після чого вони створили комітет для розслідування катастрофи "Боїнга" і доповіли про істинну причину трагедії аятолі Алі Хаменеї. Рухані, як пише The New York Times, і далі залишався в невіданні, продовжуючи стверджувати, що підозра щодо КВІР помилкова.

Раніше "Коментарі" писали про те, що напередодні жахливої авіакатастрофи Boeing 737 "МАУ" під Тегераном у повітряному просторі країни перебував ще один літак. В Іран летіли "важливі люди" на прощання з генералом Касемом Сулеймані. Крім того, міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф заявив, що країна не закрила повітряний простір з "політичних і технічних причин".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!