Головна Новини Суспільство події В Україні запустять тест-системи для діагностики коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустять тест-системи для діагностики коронавірусу

Як повідомили у МОЗ, такі тест-системи мають з’явитися наприкінці тижня

28 січня 2020, 09:13 comments2148
Поділіться публікацією:
В Україні запустять тест-системи для діагностики коронавірусу

В Україні планують впровадити тест-системи, за допомогою яких можна буде зменшити тривалість діагностування смертельної китайської пневмонії. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Такі системи мають з’явитися наприкінці цього тижня чи максимум на початку наступного. За даними МОЗ, наразі у світі немає засобів для діагностики саме коронавірусу 2019-nCoV. Тож діагностика нового типу коронавірусу проводиться за допомогою виключення інших захворювань. Так, спочатку пацієнта діагностують на грип. І якщо підтвердження цього діагнозу немає, то проводиться діагностика на той тип коронавірусу, який присутній в Україні. За словами Коваля, діагностичні системи є в лабораторних центрах у кожній області. При негативному результаті зразки відправлятимуть в одну з двох лабораторій Києва, де проводитиметься додаткове обстеження на всі наявні віруси. Якщо й там буде поганий показник – зразок обстежать у лабораторії ВООЗ.

Раніше "Коментарі" писали, що українка, яка вже півтора роки навчається в одному з університетів Китаю, розповіла про епідемію в країну, обстановку в містах і загальні настрої мешканців. За словами студентки, вулиці майже порожні, люди намагаються не виходити у громадські місця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!