Головна Новини Суспільство події В Україні з 1 квітня з’являться електронні лікарняні: навіщо їх запроваджують
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з 1 квітня з’являться електронні лікарняні: навіщо їх запроваджують

Як розповіли у Мінсоцполітики, запуск електронних лікарняних дозволить навести лад у системі соцстрахування

28 січня 2020, 12:25 comments6571
Поділіться публікацією:
В Україні з 1 квітня з’являться електронні лікарняні: навіщо їх запроваджують

У квітні українці зможуть розпочати користатися електронними лікарняними. Про це інформує прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як розповів заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, запуск е-лікарняних – перший етап на шляху оптимізації системи та продовження боротьби з корупцією у сфері соціального страхування. У Мінсоцполітики сподіваються, що електронний лікарняний забезпечить прозорість та відкритість під час видачі лікарняних листів.

"Цей крок передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного: кожен лікар, який видає лікарняний повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі", — йдеться у повідомленні.

Далі через реєстр в Пенсійному Фонді дані автоматично передаються у Фонд соціального страхування. Таким чином, там відразу знатимуть про захворювання людини й необхідність сплати їй компенсації.

Крім того, електронний обіг дасть можливість моніторити відповідність видачі лікарняного, тобто, щоб документ надавали за підписом профільного лікаря. А ще за допомогою такої системи планують запобігти схемам на підприємствах, коли "на лікарняний" відправляють велику частину штату, хоча й співробітники продовжують працювати, отримуючи при цьому виплати.

Раніше "Коментарі" розповідали, що в Україні хочуть ввести електронні акцизні марки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!