Головна Новини Суспільство події «Нам має бути за це соромно»: Зеленський анонсував створення меморіалу Каденюку
commentss НОВИНИ Всі новини

«Нам має бути за це соромно»: Зеленський анонсував створення меморіалу Каденюку

Президент Володимир Зеленський у 69-річчя космонавта Леоніда Каденюка заявив про необхідність створити меморіал на честь видатного українця

28 січня 2020, 14:12 comments2755
Поділіться публікацією:
«Нам має бути за це соромно»: Зеленський анонсував створення меморіалу Каденюку

Держава профінансує створення пам’ятнику першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент України Володимир Зеленський.

Сьогодні першому астронавту нашої держава, генералу-майору Леоніду Каденюку виповнилося б 69 років. Як заявив Зеленський, неприпустимо, що у країні не існує облаштованої могили та пам’ятника цій видатній людині, хоча після смерті минуло майже 2 роки.

"На прощанні з ним у 2018 році були політики найвищого рівня, та за весь цей час держава не спромоглася вирішити питання належного вшанування пам’яті великого українця. Нам має бути за це соромно", — написав президент.

Тож Кабмін і Зеленський вирішили, що уряд профінансує меморіал, тим паче, що проект пам’ятнику вже є.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що український президент Володимир Зеленський прокоментував тему перейменування пам’ятників та вулиць. За словами глави держави, краще тримати політику подалі від цієї проблеми. Суперечки про те, на честь кого називати вулиці та ставити пам'ятники, президент України Володимир Зеленський пропонує вирішити за допомогою створення "спільної історії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!