Чи буде відстрочка юнакам 18 і 19 років: Загороднюк розповів про нюанси призовної кампанії

За словами міністра оборони України Андрія Загороднюка, до регіонів надіслали "рекомендації", як саме регулювати надання відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам

Призов юнаків 18 та 19 років на строкову службу відбуватиметься лише за письмовою згодою. Про нюанси цьогорічної призовної кампанії повідомив на свої сторінці у Facebook міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Так, вчора Міністерство оборони направило роз’яснювальні листи на усі обласні державі адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній. У документах надано "рекомендації, як саме розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам". Загороднюк нагадав, що процес має здійснюватися у рамках закону щодо військового обов’язку і військової служби. Як повідомив міністр, якщо призовники 18 та 19 років матимуть бажання пройти військову службу в такому віці, то їх приймуть до лав ЗСУ та інших військових формувань. Однак відбуватиметься це виключно за письмовою згодою.

Крім того, Загороднюк пообіцяв консультації для усіх бажаючих на час призовної кампанії.

юнаки якого віку підпадають під призов цієї весни. Так, міністр оборони Андрій Загороднюк роз’яснив, як діятиме указ президента щодо призову з 18 років.