Головна Новини Суспільство події У Києві для гостей столиці введуть "туристичний квиток"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві для гостей столиці введуть "туристичний квиток"

Вперше для туристів, які вирішили відвідати Київ, буде введений спеціальний проїзний, який буде діяти 24, 48 і 72 години

18 лютого 2020, 14:18 comments2165
Поділіться публікацією:
У Києві для гостей столиці введуть "туристичний квиток"

З 1 квітня 2020 у Київі заплатити за проїзд в громадському транспорті можна буде виключно електронними квитками. Кожному з жителів вже пора визначатися і вибрати собі свій, зручний спосіб. Що стосується туристів — для них придумали окремий "туристичний" квиток, пишет "Інформатор".

Ще раніше Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров заспокоював, що те, що система "відлякує туристів від столиці" — неправдиво. Нічого страшного в електронній системі немає, нею користується майже вся Європа. Туристу, який приїхав у столицю, можна буде або заплатити банківською картою. Але не тільки нею.

Вперші у столиці введуть "туристичний" квиток. У нього буде термін дії — 24, 48 і 72 години.

Цей вид спали призначений для людей, які в Києві проїздом і хочуть подивитися місто, пересуваючись на громадському. Термін квитка починає відраховувати з моменту активації.

Ціна квитка складе 100, 150 та 200 гривень відповідно.

Для тривалого перебування в столиці діятимуть проїзні. Вони прийдуть на зміну окремими проїзними на різні види транспорту, тільки тепер буде один проїзний — на все: метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці. Різнитися такі проїзні будуть тільки кількістю поїздок: на 46, 62, 92 і 124 поїздки в місяць.

Також можна буде придбати "безлімітні" проїзні на всі види громадського транспорту вартістю 1300 гривень. Такий варіант може бути найбільш зручним для корпоративного використання, якщо виконання посадових обов'язків передбачає інтенсивне переміщення місту протягом дня.

А тим, хто проживає в столиці на постійній основі, потрібно користуватися Kyiv Smart Card або Карткою киянина. У такому разі проїзд буде коштувати не 8 гривень, а 6,50 гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", електронні військові квитки в Україні введуть в першому півріччі 2020 року. Презентація проекту відбудеться вже в лютому, а сам квиток буде представляти собою картку зі штрих-кодом, якому відповідатиме запис в електронній системі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!