Головна Новини Суспільство події Держприкордонслужба показала, як собаки допомагають їм у роботі
commentss НОВИНИ Всі новини

Держприкордонслужба показала, як собаки допомагають їм у роботі

Прикордонники розповіли про те, що в країні 45% затримань на кордоні відбувається завдяки службовим собакам

19 лютого 2020, 07:26 comments1820
Поділіться публікацією:
Держприкордонслужба показала, як собаки допомагають їм у роботі

У Держприкордонслужбі працює близько 1200 службових собак. Про це інформує прес-служба МВС у Facebook.

"Сьогодні в Державній прикордонній службі України "несуть службу" близько 1200 службових собак", — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 45% затримань на кордоні відбувається саме завдяки службовим собакам, адже, незважаючи на передові технології, краще собак виявити наркотики, або вибухівку не може ніхто.

В цілому в минулому році на держкордоні спеціально навчені собаки допомогли затримати 731 правопорушника, виявити 323 одиниці зброї, 4,5 тис. боєприпасів, 30,5 кг вибухівки, 65,7 кг наркотиків 1,52 млн пачок сигарет, додали в МВС.

Як повідомляло видання "Коментарі", для пошука контрабанди використовуються в основному німецькі вівчарки, лабрадори та спанієлі, яких купують у спеціальних розплідниках. Вік нових собак коливається від 8 до 18 місяців. Цікаво, що порода ніяк не впливає на спеціалізацію пса. Тут скоріше має значення грайливість звіра і схильність до пошуку одного конкретного запаху.

Головне, щоб у хвостатого митника була улюблена іграшка. Мрія отримати її і пограти, буде змушувати шукати чотирилапого контрабанду. Причому один пес може бути надрессирован тільки на один запах: хтось шукає тютюн, хтось- наркотики, а хтось- зброю.

Середній "стаж" роботи тваринного становить 8-10 років. А ось що відбувається з собаками після "виходу на пенсію", "Коментарям" дізнатися не вдалося. Якщо пес прийшов на службу разом з господарем і працював за контрактом, то після розірвання договору собака доживає свій вік будинку з господарем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!