Головна Новини Суспільство події Літак евакуює тільки здорових українців, заражених коронавірусом залишать в Китаї
commentss НОВИНИ Всі новини

Літак евакуює тільки здорових українців, заражених коронавірусом залишать в Китаї

За українцями в Китай вилетів літак , але повернутися в країну зможуть тільки тих, хто не заражений

19 лютого 2020, 07:52 comments2570
Поділіться публікацією:
Літак евакуює тільки здорових українців, заражених коронавірусом залишать в Китаї

Сьогодні близько 3 години ночі з аеропорту Бориспіль в Києві вилетів особливий рейс компанії SkyUp на якому знаходяться рятувальники, військові та лікарі. Вони вирушили в китайське місто Ухань, щоб забрати звідти громадян України, а також громадян інших країн,  якими наша країна вирішила допомогти в евакуації, пише "Інформатор".

Літак попрямує в Алмати (Казахстан), звідки вже відправиться в Ухань. Повертатися борт буде по тому ж маршруту і повинен прибути в "Бориспіль" о 8:00 ранку 20 лютого.

З Уханя літак повинен забрати близько 50 українців, але от чи зможуть потрапити на борт — питання. МОЗ розпорядився евакуювати лише не заражених людей. Тому в Китаї їх оглянуть лікарі і виміряють температуру тіла: якщо вона перевищить показник 37,2, то людина залишиться в Ухані, тому всіх заражених залишать в Китаї.


Вже через добу, в ніч на 20 лютого, борт повернеться в Україну, у Києві для нього вже підготували окрему зону, де фахівці в захисних костюмах будуть приймати людей.

Українці будуть знаходиться в карантинній зоні два тижні. Де саме — поки що не уточнюється, але для цього підготували 4 локації для розселення людей.

Як повідомляло видання "Коментарі", літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp, який доставить в Україну її громадян після евакуації з китайської провінції Ухань, прибуде в Міжнародний аеропорт "Бориспіль". 

Раніше президент Володимир Зеленський попередив усіх політиків, які будуть продовжувати "розганяти" паніку на ґрунті коронавірусу, що евакуйовані з Уханя українці будуть переселені до них додому

Я хочу звернутися до деяких політичних партій, які, — ми це знаємо завдяки правоохоронним органам, — звертаються до місцевих жителів і підбурюють їх перекривати дороги. Ми повинні розуміти: ми забираємо своїх громадян, які такі ж громадяни України, як і ми. А з приводу цих політичних "товаришів": якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу у ваші особняки", — сказав глава держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!