Головна Новини Суспільство події «Охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента», - Зеленський про евакуацію українців з Уханя
commentss НОВИНИ Всі новини

«Охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента», - Зеленський про евакуацію українців з Уханя

Президент Володимир Зеленський вказав, що українці мають людяно реагувати на евакуацію співвітчизників з Уханя

20 лютого 2020, 11:03 comments1858
Поділіться публікацією:
«Охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента», - Зеленський про евакуацію українців з Уханя

Українці та іноземці, яких сьогодні евакуюють з ураженого коронавірусом міста Ухань в Китаї, будуть посилено охороняти та повністю ізолюють у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент України Володимир Зеленський .

Так, президент наголосив на безпрецедентних заходах безпеки задля уникнення поширення інфекції в Україні. Як повідомив гарант, не усіх пустили на борт в Ухані: хто мав підвищену температуру лишився у Китаї. Решта пасажирів мають задовільний стан здоров’я. Після прибуття в аеропорт "Харків" українців відправлять до закритого медичного центру Національної гвардії у Нових Санжарах, де вони житимуть 2 тижні в ізоляції.

"Це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні, — каже Зеленський. — Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента".

Зеленський запевнив, що бактеріологічної небезпеки немає. Однак присоромив українців за неналежну реакцію — перекриття трас, блокування госпіталів.

"Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома", — розповів глава держави.

Однак в Україні реакція була не така людяна. Хоча президент зазначив, що пасажири для багатьох мешканців є майже дітьми, яким менше 30 років.

"Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх. Такою буде державна політика – я це гарантую. Але такою ж самою має бути й реакція суспільства – я на це дуже сподіваюся", — підсумував Зеленський.

Раніше "Коментарі" писали, що літак з евакуйованими з Уханя сів у Києві на дозаправку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!