Головна Новини Суспільство події Будні наших "уханьців" у Нових Санжарах: листи з вибаченнями, аналізи і Скалецька в гостях (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Будні наших "уханьців" у Нових Санжарах: листи з вибаченнями, аналізи і Скалецька в гостях (ФОТО)

Евакуйованих з Уханя жителів України та іноземних громадян відвідала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка була в захисному костюмі і розпитала про скарги - ексклюзив "Коментарів"

24 лютого 2020, 12:50 comments4270
Поділіться публікацією:
Будні наших "уханьців" у Нових Санжарах: листи з вибаченнями, аналізи і Скалецька в гостях (ФОТО)

Сьогодні евакуйованих через розповсюдження в Ухані коронавірусу українців та іноземних громадян відвідала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька. Як розповіла "Коментарям" мешканка Кривого Рогу Аліна Лазоренко, яказ четверга перебуває в ізоляції в санаторії МВС "Нові Санжари", Скалецька була в повному обмундируванні: в масці і спецкостюмы — такому ж, як у медиків, які супроводжували їх на борту літака. Однак це наших "уханьців" анітрохи не збентежило.

“Ми знаємо, що Зоряна Скалецька проживає в таких же умовах, як і ми, але в іншому корпусі. Вона зайшла до нас в кімнату і дізналася у нас, як здоров'я, чи є якісь скарги на побут чи уподобання. Але нас все влаштовує, умови хороші, харчування теж, — розповідає Аліна. — Годують, до речі, дуже різноманітно: котлети, відбивні, риба, каші, пюре, булочки, йогурти, фрукти, шоколад... Ми не голодуємо".

Після мітингу в день приїзду "уханьців", коли так звані жителі Нових Санжар закидали автобуси з прибулими людьми камінням, люди в обсервації продовжують отримувати листи з вибаченнями і словами підтримки від небайдужих українців. Волонтери передають книги, пазли та настільні ігри, щоб ці два тижні пролетіли швидше.

"Раніше ми воліли залишатися у своїх кімнатах, вчора ж вибралися до інших евакуйованих, щоб зіграти в гру", — каже Аліна.

За її словами, нещодавно медики взяли у них мазки на можливу наявність вірусів в носі, однак всі відчувають себе чудово.

picture

picture

picture

picture

Як раніше повідомляли "Коментарі", головна тема четверга – евакуація 48 українців, яким вдалося покинути небезпечний Ухань і повернутися на батьківщину, а також 27 іноземців.

Втім, прийом деяких земляків привітним не назвеш. Коли з'явилася інформація про те, що "уханьців" поселять на карантин на базі відпочинку в Харківської області, хвиля паніки прокотилася по цьому регіону. Інформація виявилася помилковою: послідувала відповідь Міноборони про те, що всіх прибулих відправлять в ізоляцію в санаторій МВС у Нових Санжарах Полтавської області. Після події більше нагадали бойовик, ніж гуманну реакцію суспільства: жителі селища влаштували масовий протест, палили шини і погрожували військовим, які, в свою чергу, пригнали бронетехніку.

Фото: А. Лазоренко




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!