Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли розблокують центральні телеканали
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли розблокують центральні телеканали

Закодовані нещодавно українські телеканали знову стануть доступними, рішення ухвалили президент України Володимир Зеленський та очільники медіагруп

28 лютого 2020, 18:11 comments13086
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли розблокують центральні телеканали

Президент України Володимир Зеленський та медіагрупи сьогодні домовилися, що до 16 березня в Україні запустять незакодовані супутникові версії головних українських телеканалів. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Повідомляється, що кодування негативно вплинуло на інформаційну безпеку українців. Адже в ОРДЛО, а також у підконтрольних Україні населених пунктах вздовж межі з окупованою територією, люди після блокування мали змоги отримувати інформацію по ТБ лише з російських мовників.

"Ми хочемо зараз знайти вихід із цієї ситуації. У нас завдання дуже просте: щоб люди мали можливість дивитися саме українське телебачення, особливо на тих територіях, до яких ми зараз не маємо іншого доступу, крім інформаційного", – наголосив президент.

Так, для комплексного вирішення проблеми з доступом українців до інформації провайдер ефірного цифрового телебачення "ЗЕОНБУД" до 4 березня змінить модуляції сигналу. Це має розширити покриття цифровим телебаченням та полегшити доступ населення до телемовлення. До травня провайдер також зобов’язаний встановити цифрові передавачі у 47 населених пунктах.

Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 січня медіагрупи StarLightMedia, 1+1 media, InterMediaGroup, Медіа Група "Україна" перестали надавати безкоштовний супутниковий сигнал.

Були відключені безкоштовні сигнали 23 каналів медіагруп 1+1 media ("1+1", "2+2", ТЕТ, "Плюсплюс", "УНІАН ТБ" і "Бігуді"), InterMediaGroup ("Інтер", НТН, К1, К2, "Мега", "Піксель", Zoom, "Enter-фільм"), StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, "Оце") і "Медіа Група Україна" ("Україна", НЛО ТБ, "Індіго TV").

Раніше "Коментарі" писали, що Рада просить Зеленського "розблокувати" українські канали.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!