Головна Новини Суспільство події Топ-5 новин, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 новин, які ви могли пропустити

Світові біржі поглинула найбільша криза з 2008-го, а американські військові покидають Афганістан.

10 березня 2020, 07:52 comments2000
Поділіться публікацією:
Топ-5 новин, які ви могли пропустити

Криза на світових біржах

9-те березня стало для провідних світових бірж найгіршим днем за останні 12 років. Настільки поганих результатів вони не показували з часів глобальної кризи 2008-го. 

На Нью-Йоркській біржі в понеділок торги почалися з падіння котирувань на понад 7%. Усе через обвал цін на нафту майже на третину і падіння котирувань на біржах Європи та Азії. 

Щоб зупинити падіння на Нью-Йоркській біржі, навіть, зробили паузу. Але й це не допомогло. До кінця сесії падіння котирувань вже сягало 8%. 

Котирування на біржі в Сіднеї за вчора впали на 7%, у Токіо — на 5%. У Європі біржі втратили від 5,5 до 8%. 


Загальнонаціональний карантин в Монголії

Повномасштабний карантин через коронавірус оголошує Монголія. Щойно там зафіксували перший випадок інфікування, одразу позакривали всі кордони з Китаєм, а також заборонили рейси з Південної Кореї, де недуга шириться стрімкими темпами. Більш того, позакривали на карантин усі до одного міста. Про це пише The Jakarta Post. Мешканцям заборонено покидати свої населені пункти і їхати будь-куди упродовж наступних шести днів. 

Першим коронавірус Covid-19 у Монголії підхопив співробітник французької енергетичної компанії, котрий на початку березня прилетів з Москви.  


Евакуація з лайнера “Grand Princess”

З охопленого коронавірусом круїзного лайнера у США почали евакуйовувати пасажирів та персонал. На борту перебувають, зокрема і 49 українців. 

Лайнер “Grand Princess” зараз стоїть біля берегів Каліфорнії. 23 людини терміново ушпиталили до місцевих медзакладів. Чи є серед інфікованих українці — поки що невідомо. 

Ще десятки людей з корабля вивезли до військових баз, де вони лишатимуться на карантині. Решту, а це близько трьох тисяч людей, збираються евакуювати упродовж трьох днів, запевняє помічник очільник  служби охорони здоров’я Роберт Кадлец.


США виводять війська з Афганістану

Американські війська почали виходити з Афганістану. Таким чином показавши, що дотримуються умов мирної угоди з талібами. Армійців США в країні найближчим часом має стати майже вдвічі менше, розказав речник військових Сонні Леггетт. З понад 12 тисяч має лишитися 8 з половиною. Вони будуть боротися з терористичними угрупованнями “Аль-Каїда” та “Ісламська держава”.

Мирну угоду з радикальним ісламістським рухом “Талібан” Сполучені Штати уклали в останній день лютого. Вона має покласти край війні, котра точиться в країні упродовж 18-ти років. 

 

Принц Гаррі та Меган Маркл остаточно відходять від королівських справ 

Подружжя британських монархів востаннє виконали свій “королівський” обов'язок. З нагоди дня Співдружності націй вони разом з королевою Єлизаветою ІІ та іншими представниками родини відвідали службу у Вестмінстерському абатстві. Вона й стала останнім офіційним заходом Гаррі та Меган у якості королівського подружжя. Віднині вони втрачають титули Його і Її королівської високості, відходять від монарших справ і муситимуть заробляти собі на життя самі. 

Про те, що хоче покинути королівську родину, подружжя оголосило взимку. Після переговорів у сімейному колі королева не стала заперечувати. Пара тепер житиме на дві країни — Канаду і Великобританію. А поповнювати сімейний бюджет збираються, знімаючи документальні фільми. 

Також читайте, яких подій чекати у вівторок, 10 березня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!