Головна Новини Суспільство події У Харкова – свій «карантин»: діти продовжують ходити до школи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харкова – свій «карантин»: діти продовжують ходити до школи

У Харкові продовжують працювати школи, тоді як в області з завтрашнього дня вирішили закрити всі навчальні заклади на карантин

12 березня 2020, 12:09 comments3268
Поділіться публікацією:
У Харкова – свій «карантин»: діти продовжують ходити до школи

Вчора уряд оголосив всеукраїнський карантин на 3 тижні, щоб не допустити поширення коронавірусу. Хоча і постанова на сайті Кабміну з'явилася ближче до вечора, більшість міст врахували вказівки і заборонили студентам і дітям відвідувати навчальні заклади з 12 березня. В Харкові міськвлада карантин не оголосили, хоча і дозволила не приходити до школи.

Так, у Харкові карантин у школах і дитсадках вирішили не вводити з 2 причин.

"Причина перша – за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворювань на ГРВІ у школах. Причина друга – куди батькам подіти своїх дітей на час тритижневого карантину, абсолютно незрозуміло, і для багатьох з них це час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для його дитину краще найближчим часом пересидіти вдома – керівництво шкіл не буде проти, необхідно лише написати відповідну заяву на ім'я керівника навчального закладу", — повідомив мер Харкова Геннадій Кернес.

Тому сьогодні більшість навчальних закладів працюють у штатному режимі. Зазначимо, що в багатьох школах дітям не дозволяють переходити з класу в клас під час уроків, переміщаються тільки вчителі: кожен клас проводить заняття в одному кабінеті. Нібито, це така міра профілактики.

Варто додати, що і більшість вищих закладів поки що не на карантині, студенти вранці як завжди прийшли на "пари". А ось Каразінський університет перейшов на дистанційне навчання ще вчора, як тільки оголосили загальнонаціональний карантин. В дитсадки діти теж пішли вранці, правда, в кількох дітлахів загорнули батькам, а в деяких все ще працюють "в режимі очікування".

Додамо, що сьогодні, близько 11:30, на брифінгу керівництво області повідомило, що всі навчальні заклади області закриваються на карантин. Відповідних заяв від адміністрації міста сьогодні не було.

Раніше "Коментарі" писали, що в Кабміні пояснили, як буде діяти карантин і які вводяться обмеження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!