Головна Новини Суспільство події Китайського шпигуна засудили на 10 років позбавлення волі в українській в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайського шпигуна засудили на 10 років позбавлення волі в українській в'язниці

Громадянин КНР намагався підкупити українських вчених

12 березня 2020, 16:29 comments1991
Поділіться публікацією:
Китайського шпигуна засудили на 10 років позбавлення волі в українській в'язниці

Громадянин Китайської Народної Республіки Чжоу Юаньцзе проведе 10 років в українській в'язниці. Такий термін він отримав після того, як Служба безпеки України (СБУ) викрила його в шпигунстві, а пізніше суд визнав його винним за статтею "Шпигунство" Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що китайський громадянин намагався отримати розробки українських вчених у ракетно-космічній галузі через підкуп вітчизняних наукових співробітників. Чоловік був членом офіційного науково-технічного співробітництва між КНР і Україною, мав ступінь доктора технічних наук.

Крім того, в СБУ з'ясували, що Шу Юаньцзе отримав спеціальну освіту в Китайській військовій науковій академії і навчався у Фізико-хімічному інституті Академії наук РФ. За свою успішну діяльність він відзначений премією першого ступеня Міноборони КНР "За науково-технічний прогрес армії".

Раніше "Коментарі" писали, що слідчі СБУ оголосили про підозру звільненому з полону українцю. Його звинувачують у тортурах та катуванні українців у період утримання в полоні. Громадянин України під час перебування у в'язниці в так званому "МГБ ДНР" на території Донецька добровільно приєднався до бойовиків і застосовував фізичне насильство і тортури по відношенню до співвітчизників, серед яких були як військовослужбовці, так і цивільні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!