Головна Новини Суспільство події З Божою допомогою: стало відомо як пенсіонерка з Радомишля підчепила коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

З Божою допомогою: стало відомо як пенсіонерка з Радомишля підчепила коронавірус

Перші симптоми коронавірусу у пенсіонерки з Радомишля проявилися ще 3 березня. Перш ніж звернутись до лікаря, вона могла заразити, як мінімум, два десятка людей.

13 березня 2020, 12:25 comments7190
Поділіться публікацією:
З Божою допомогою: стало відомо як пенсіонерка з Радомишля підчепила коронавірус

Симптоми коронавірусу у пенсіонерки з Радомишля з'явилися незадовго після відвідин музею "Радомисль", де вона цілувала ікони. Це підтвердив, зокрема, керівник Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.

Ікон в приватному замку-музеї "Радомисль" десятки. Колекцію роками збирала колишня депутат Ольга Богомолець. Яка саме з них поклала 70-річну пенсіонерку на лікарняне ліжко поки невідомо. Але сумнівів, майже, немає — коронавірус жінка підхопила "з божою поміччю".

Перші симптоми хвороби пенсіонерка відчула ще 3 березня. Приблизно тижні за півтора до цього замок-музей відвідувала група туристів з Італії, повідомив журналістам чиновник Житомирської ОДА, який побажав залишитися невідомим. Це країна, де коронавірус зараз поширюється найшвидше. Італійці, як люди побожні, теж не погребували поцілувати ікони, що знаходяться в замку. Не виключено, що хтось із них і залишив після себе сюрприз у вигляді коронавірусу. Найчастіше, ікони в храмах протирають звичайної серветкою без дезінфікуючих засобів.

Далі був запущений ефект доміно. Пенсіонерку нездужання не змусило залишитися вдома. 8-го березня вона знову пішла в ту ж саму церкву в "Радомислі". І знову цілувала ікони. В цей час, нагадуємо, вона вже була хвора на коронавірус. Скільки людей після неї цілували ікони і кому з них дісталася порція вірусу — невідомо. Поки вдалося знайти трохи більше двох десятків людей. Всі вони пройдуть обстеження.

Також за даними керівника Житомирської ОДА Віталія Бунечка на обсервації знаходяться шість родичів хворої та четверо людей, які заходили до неї в гості.

Про те, що у пенсіонеркі з Житомирської області Covid-19 стало відомо напередодні ввечері. Уже сьогодні в Радомишлі оголосили надзвичайний стан.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, де знаходиться дружина другого інфікованого на коронавірус в Чернівцях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!