Головна Новини Суспільство події Українців терміново евакуюють з Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців терміново евакуюють з Італії

Українців з охопленої коронавірусом Італії евакуюють в терміновому порядку. Прикордонний контроль вони проходитимуть позачергово.

14 березня 2020, 15:14 comments4316
Поділіться публікацією:
Українців терміново евакуюють з Італії

У зв'язку з поширенням коронавірусу в Італії Кабмін вирішив терміново евакуювати звідти українців. Про це йдеться на офіційному сайті українського уряду.

Після вчорашнього рішення Ради національної безпеки закрити українські кордони для іноземців, сьогодні на позачергове засідання зібралися міністри. Уже пообіді на сайті уряду з'явилася термінова новина — українців будуть вивозити з Італії в екстренному порядку. Щоправда, не сказано ні як саме це будуть робити, ні коли. Відомо лише, що за українцями відправлять літаки. Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій стверджував, що це повинні зробити протягом кількох днів.

Відповідальні за евакуацію українських громадян три міністерства: Міністерство охорони здоров'я, МЗС, а також МВС. Вони і повинні визначити як вивезти українців з епіцентру спалаху коронавірусу в Європі.

Що стосується процедури евакуації українців з Італії, то їхній багаж на митниці постараються оформити максимально оперативно, а прикордонний контроль вони проходитимуть першими.

В Італії Covid-19 розігрався не на жарт. Всього за добу хворих коронавірусів стало відразу на 5191 більше. Загальна кількість інфікованих перевищила 17 з половиною тисяч. Померли тисяча двісті шістдесят шість осіб, 439 з них — за останню добу. Серед загиблих також є громадянка України. Вона померла в одній з італійських лікарень напередодні.

Щоб зупинити поширення коронавірусу Україна закриває свої кордони для іноземців з 00:01 понеділка 16 березня. Українців пускати будуть, але і їх напередодні президент Володимир Зеленський закликав повернутися додому якомога швидше.

В Україні поки що тільки 3 підтверджених випадки Covid-19. Одна жінка — пенсіонерка з Житомирської області — померла.

"Коментарі" раніше розповідали, коли, на думку вчених, може припинитися пандемія коронавируса в світі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!