Національна поліція займеться панікерами

Про розповсюджувачів неправдивої інформації просять повідомляти в поліцію

Останнім часом співробітники української кіберполіції фіксують різке збільшення чуток і неправдивої інформації на тлі поширення коронавіруса і введення карантину. Про це повідомили в прес-службі Нацполиции.

"Фейки, чутки і відверта брехня має різноманітний характер: починаючи від фейку про розпиленні вночі дезінфікуючих засобів з вертольотів над спальними районами великих міст і закінчуючи забороною прогулянок з дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності", - зазначили в прес-службі.

Громадяни, які поширюють подібні фейки в таких умовах дестабілізують ситуацію. У відомстві звернулися до українців з проханням повідомляти про випадки "розкрутки" неправдивих чуток. Повідомляти про паникерів пропонують на електронну пошту callcenter@cyberpolice.gov.ua або за телефоном 0442900110.

Як повідомляв портал "Коментарі", український гарант Володимир Зеленський звернувся до всіх українців в умовах першого дня загальнонаціонального карантину, який оголошений у зв'язку з поширенням коронавіруса COVID-19. Своє звернення президент опублікував на своїй сторінці в Facebook.