Для евакуації українців організували нерегулярні авіарейси з-за кордону: список міст

МЗС, Мінінфраструктури і SkyUp Airlines оголосили початок продажу авіаквитків з більше 10 міст країн Європи

Українці, які ще не повернулися додому з низки країн, зможуть евакуюватися спеціальними авіарейсами. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Так, МЗС, Мінінфраструктури і компанія SkyUp Airlines оголосили початок продажу авіаквитків. Зазначається, що ціна буде пільговою та доступною. Нерегулярні рейси передбачаються з Парижа, Аліканте, Берлін, Стокгольма, Відня, Варшави, Праги, Тбілісі, Лісабона, Мюнхена, Неаполя, Франкфурта, Праги, Таліна, Цюриха, Стамбула, Барселони та Лондону.

Нагадаємо, Україна задля протидії поширення коронавірусної інфекції ввела протиепідеміологічні заходи, зокрема вирішено припинити авіасполучення з 17 березня. Однак в уряді передбачають можливість повернутися після цього терміну. Зокрема – нерегулярними авіарейсами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну за добу, 16 березня, повернулося понад 50 тис. українців. При цьому, наразі рух на пунктах пропуску зменшився. Так, 15 березня загальне число осіб, яке перетнуло кордон, становило 144 тис. осіб. У ДПСУ зазначили, що трафік на кордоні ще зменшуватиметься.