Головна Новини Суспільство події Київ посів 86-е місце в рейтингу найдорожчих міст світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ посів 86-е місце в рейтингу найдорожчих міст світу

Всього за рік Київ піднявся на 22 позиції в рейтингу

19 березня 2020, 01:05 comments1922
Поділіться публікацією:
Київ посів 86-е місце в рейтингу найдорожчих міст світу

Столиця України піднялася на 22 позиції в рейтингу найдорожчих міст світу. Тепер місто займає 86-е місце в рейтингу, розділивши його при цьому з Москвою. Про це йдеться в щорічному звіті Worldwide Cost of Living видання The Economist.

Видання зазначає, що причиною підняття Києва в рейтингу вважається рекордна врожайність зерна в 2019 році, оскільки це дозволило збільшити прибуток від експорту, а також призвело до зміцненню курсу гривні до долара. У той же час в українській столиці зміцнилися ціни, оскільки мінімальна заробітна плата за останні роки зросла, що призвело до зростання попиту.

Ціни кожного міста, знаходиться в цьому рейтингу, порівнювали з цінами в Нью-Йорку, причому індекс цін встановили на рівні 100 пунктів. Індекс Києва склав 58 — піднявся на 6 пунктів.

Для складання творці рейтингу порівнювали ціни більше 160 продуктів і послуг, серед яких їжа, напої, одяг, товари для дому, оренда житла, комунальні послуги, домашні працівники, відпочинок і приватні навчальні заклади.

Всього в рейтингу найбільш дорогих міст світу виявилися 133 міста, а в ТОП-5 увійшли Сінгапур, Гонконг, Осака, Нью-Йорк та Париж. Найдешевшими містами світу стали Дамаск, Ташкент, Алмати, Буенос-Айрес і Карачі.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Київській області ввели надзвичайний стан через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!