Головна Новини Суспільство події Коронавірус вже в Конгресі США, а Україна визначилася з представником на Євробаченні 2021: топ-5 новин, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус вже в Конгресі США, а Україна визначилася з представником на Євробаченні 2021: топ-5 новин, які ви могли пропустити

Поки Нацбанк намагається зупинити валютні гойдалки, боротися з коронавірусом Україні допомагатимуть китайці.

19 березня 2020, 07:37 comments4759
Поділіться публікацією:
Коронавірус вже в Конгресі США, а Україна визначилася з представником на Євробаченні 2021: топ-5 новин, які ви могли пропустити

Китай допоможе Україні боротися з коронавірусом

Китай, в якому пандемія коронавірусу вже пішла на спад, вирішив допомагати боротися з Covid-19 іншим країнам. Зокрема, екстрену гуманітарну допомогу нададуть Україні. Про це написав на своїй сторінці в Facebook глава українського уряду Денис Шмигаль.

"Разом з послом Китаю в Україні Фань Сяньжуном ми обговорили і питання економічного співробітництва, і боротьбу наших країн зі спалахом коронавірусу", — зазначив прем'єр.

Крім того чиновники і дипломати домовилися відновлювати функціонування китайсько-української міжурядової комісії.


В Ухані немає нових хворих на коронавірус

Вперше за два з половиною місяці в китайському місті Ухань не зафіксували жодного нового інфікованого на коронавірус. Це те місто, з якого Covid-19 почав поширюватися по світу. У пік епідемії там з'являлися сотні нових пацієнтів на день. 18 березня не було жодного. Напередодні, 17 березня, до лікарів звернувся лише один новий пацієнт, повідомляє Міністерство охорони здоров'я Китаю. В цілому в Китаї за вчора зафіксували 34 нових випадки зараження коронавірусом. Всі хворі приїхали з-за кордону.


Коронавірус в американському Конгресі

Коронавірус відправив у самоізоляцію двох конгресменів в США. Covid-19 підтвердили у Бена МакАдамса і Маріо Діас-Баларта, який, до речі, був першим хворим. Він залишився на карантині в Вашингтоні, хоча сам проживає у Флориді. Каже, не хоче наражати на небезпеку свою сім'ю і буде лікуватися в столиці, пише The Hill.

У Вашингтоні заразився коронавірусом і другий конгресмен Бен Макадамс. Він лікується вдома. Вдома два тижні проведе ще один колега хворих — Стів Скалізе. Він стверджує, що досить багато спілкувався з Діас-Балартом, тому вирішив пересидіти інкубаційний період на карантині, хоча симптомів у нього і немає.


Нацбанк продав ще 200 млн доларів

Національний банк в середу, 18 березня, продав на валютному ринку ще 200 мільйонів доларів. Про це повідомляють в прес-службі банку. Таким чином намагаються згладити валютні коливання і не допустити катастрофічного просідання української валюти. Попит на іноземну валюту все ще значно перевищує пропозицію. А головним фактором падіння гривні поки що залишається психологічний фактор і паніка через коронавірус і карантин, вважають в НБУ.


Україна назвала представника на Євробачення 2021

Від України в наступному році на Євробачення поїде група Go-A. Оскільки конкурс в цьому році скасували і переможці національного відбору не зможуть представити країну в Нідерландах, їм вирішили дати ще один шанс. Про це написала в Facebook представниця Суспільного мовника Вікторія Сидоренко. "Вони переможці, яких обрала Україна. Це рішення буде найсправедливішим в даній ситуації", — зазначила вона. Напередодні організатор Євробачення EBU вирішив не проводити цього року конкурс через пандемію коронавірусу. Його перенесли на наступний рік.

Читайте також: В Україні підтвердили два нових випадки інфікування коронавірусом. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!