Водіям на в'їзді до Чернівців будуть міряти температуру

Спеціальні КПП, де температуру будуть міряти кожному водієві, облаштують на всіх в'їздах до Чернівців.

Відтепер на всіх в'їздах до Чернівців водіям будуть вимірювати температуру. Про це заявив міський голова Олексій Каспрук під час традиційного брифінгу.

Поки Чернівці залишаються епіцентром поширення коронавірусу в Україні. З 16-ти офіційно підтверджених випадків Covid-19, 10 - саме в Чернівецькій області. Щоб не допустити поширення інфекції далі, міська влада вирішила ще більше посилити карантин. Наприклад, для медиків по місту пустять спеціальні тролейбуси, які будуть підвозити лікарів на роботу в лікарню.

А ось для водіїв пропуском до Чернівців відтепер буде 36,6. На в'їздах в місто облаштують спеціальні КПП. Тут будуть зупиняти кожен автомобіль і всім без винятку - водіям і пасажирам - вимірюватимуть температуру. Пропускати далі будуть лише тих, у кого вона буде в нормі. Разом з тим, всі машини, які будуть заїжджати в місто, правоохоронці фіксуватимуть в спеціальному звіті. У водіїв будуть розпитувати, куди вони їдуть, навіщо і з ким збираються спілкуватися.

"Прошу поставитися до цього з розумінням. Ми це робимо лише для того, щоб мати контакти тих людей, які в подальшому, не дай Бог, можуть інфікуватися коронавірусом", - пояснив мер.

Також додав, що компаніям і підприємцям, які займаються вантажоперевезеннями, необхідно отримати спеціальний пропуск до міста.

заразився коронавірусом пацієнт з Маріуполя.