Головна Новини Суспільство події У Румунії палять в'язниці, а Трамп не бажає бачити в США лідерів G7: топ-5 новин, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії палять в'язниці, а Трамп не бажає бачити в США лідерів G7: топ-5 новин, які ви могли пропустити

Єгипет посилює умови карантину, а Саудівська Аравія вперше в історії закриває найважливіші мусульманські святині.

20 березня 2020, 07:42 comments3621
Поділіться публікацією:
У Румунії палять в'язниці, а Трамп не бажає бачити в США лідерів G7: топ-5 новин, які ви могли пропустити

Саміт G7 відбудеться онлайн

Вперше в історії велика сімка буде проводити саміт G7 онлайн. Скасувати очну зустріч вирішив президент США Дональд Трамп, повідомляє Reuters. Саме в Штати в червні повинні були з'їхатися світові лідери. Але через коронавірус довелося йти на кардинальні заходи. Скасовувати саміт взагалі Трамп не наважився, тому запропонував колегам подискутувати на тему світових проблем по відеозв'язку. "Це необхідно, щоб країни зараз зосередили свої ресурси на боротьбу з коронавірусом", сказали в Білому домі. Крім літнього онлайн-саміту G7 може провести ще кілька зустрічей онлайн.


Єгипет посилює карантин

Через різке поширення коронавірусу Єгипет вирішив посилити карантин: в країні закривають всі кафе, нічні клуби і торгові центри. Таке рішення прийняв на нараді уряд Єгипту, пише Al Arabiya. У звичайному режимі на час карантину будуть працювати тільки аптеки і продуктові супермаркети та магазини. В Єгипті на коронавірус захворіли вже 256 осіб, 7 з них померли.


Протести в Румунії

У Румунії протестують через введення карантину ув'язнені. В одній з в'язниць вони підпалили приміщення. Річ у тім, що коли в країні ввели надзвичайний стан, родичам заборонили відвідувати ув'язнених в місцях позбавлення волі. Самим засудженим настільки жорстке обмеження не припало до смаку. Вони почали бунтувати. В одній з в'язниць після відбою в'язні підпалили матраци. Співробітники колонії викликали рятувальників, але трьох засуджених врятувати не вдалося — вони померли. Ще двоє зараз під наглядом лікарів.


Каннський кінофестиваль в травні не відбудеться

Каннського кінофестивалю в травні не буде. Можливе перенесення організатори відкладали до останнього, але через різкий спалаху коронавірусу в Європі все ж пішли на цей крок. Коли саме відбудеться 73-й Каннський кінофестиваль поки не відомо. Можливо, це буде червень або початок липня, якщо ситуація стабілізується. Спочатку його планували провести з 12 по 23 травня. Каннський фестиваль скасовували двічі: в 1939-му, коли нацисти напали на Польщу, а також в 1968. Тоді організатори заходу підтримали страйк робітників і студентів Франції.


Закривають головні святині ісламу

Коронавірус вносить свої корективи і в релігійне життя. Вперше за всю історію закривають дві найголовніші ісламські святині — Мечеть пророка, що в Медині, і Велику мечеть в Мецці. Таке рішення ухвалила влада Саудівської Аравії, оскільки коронавірус почав активно поширюватися по країні, а ці святині збирають завжди величезну кількість паломників, в тому числі іноземних. "Правовірним не дозволять заходити і молитися на території Мечетей, тим більше по п'ятницях", — заявили представники влади. Заборона починає діяти негайно. А ось коли закінчиться неясно. Все залежить від темпів поширення хвороби.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні збільшилася кількість інфікованих Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!