Головна Новини Суспільство події Буде жорсткіше: в Україні можуть продовжити карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде жорсткіше: в Україні можуть продовжити карантин

У МОЗ не заперечують, що можуть продовжити карантин в Україні та назвали умови.

20 березня 2020, 08:15 comments4925
Поділіться публікацією:
Буде жорсткіше: в Україні можуть продовжити карантин

Карантин в Україні можуть продовжити. При цьому він може стати ще жорсткішим. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Поки що це питання не вирішене, каже головний санлікар України. У МОЗ дивитимуться, як буде розвиватися ситуація з поширенням коронавірусу. Якщо кількість хворих буде стрімко рости, уникнути продовження карантину не вдасться.

"Ми готові до такого варіанту розвитку подій. Він можливий. Це не секрет. Якщо кількість хворих зростатиме такими ж темпами, карантин продовжимо стовідсотково", говорить Ляшко. При цьому закликає українців не порушувати умови карантину, адже ефективний він буде тільки в разі його дотримання.

Карантин в Україні ввели 11 березня, щоб зупинити спалах коронавірусу Covid-19. Поки — до 3-го квітня. Далі уряд буде вирішувати, що робити після закінчення цього терміну. На час карантину в Україні скасовані всі масові заходи, закриті садочки, школи та університети, не працюють кафе і ресторани, також в Києві, Дніпрі та Харкові закрили метро, ​​а автобусне і залізничне сполучення між містами скасували. За словами Віктора Ляшка, якщо всі ці заходи виявляться малоефективними, то умови карантину стануть ще жорсткішими. "Нам потрібно мобілізуватися, щоб був результат", — підсумував головний санітарний лікар.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні почали штрафувати за порушення правил карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!