Головна Новини Суспільство події Довічне і смертна кара: як карають за порушення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Довічне і смертна кара: як карають за порушення карантину

У деяких країнах за порушення правил карантину можна відбутися штрафом, а десь доведеться заплатити власним життям.

20 березня 2020, 09:01 comments4570
Поділіться публікацією:
Довічне і смертна кара: як карають за порушення карантину

Мета карантину, який вводять країни по всьому світу, одна — зупинити поширення коронавірусу Covid-19. А ось покарання за порушення правил цього карантину всюди різний. Десь доведеться заплатити немаленький штраф, а десь порушнику не уникнути смертної кари.

Мабуть, найжорсткіше покарання за недотримання правил карантину — в Китаї. Тут можна загриміти за ґрати на 10 років, а може, і того більше. У деяких випадках порушникам загрожує довічне. А ось якщо людина свідомо приховує симптоми коронавірусу і інфікує інших людей, то у неї виникнуть проблеми серйозніші, ніж в'язниця. За подібне в Китаї ввели смертну кару.

Кілька років можна відсидіти за ґратами, якщо ви порушите правила карантину, скажімо, в Узбекистані (8 років), Канаді (3 роки), Північній Кореї (1 рік). Найкоротший термін дають в Італії, де, до речі, спалах коронавірусу зараз найжорсткіший. Тут порушників можуть відправити до в'язниці на 3 місяці.

Деякі країни поки що будуть боротися з порушниками умов карантину за допомогою штрафів. Найвищий ввели в Чехії — більш ніж 100 тисяч євро. У Канаді ж, якщо через дії людини або її бездіяльність зросте ризик поширення коронавірусу, порушника можуть оштрафувати на 700 тисяч доларів.

picture

В Україні порушників карантину також каратимуть. Відповідне рішення Верховна Рада схвалила під час позачергового засідання 17 березня. Максимальний штраф для українців — 170 тисяч гривень. Але якщо дії порушника призвели до загибелі людей, то це вже настає кримінальна відповідальність, і він може опинитися за ґратами на строк до 8 років.

Раніше "Коментарі" розповідали правила поведінки під час карантину в Україні.


Графіка: Facebook/Слуга народа



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!