Головна Новини Суспільство події Велика партія українських масок поїхала в Іспанію: голова митниці прокоментував скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика партія українських масок поїхала в Іспанію: голова митниці прокоментував скандал

В Іспанії днями почали продавати українські маски, але в Держмитниці запевняють – експорт був законним

21 березня 2020, 17:11 comments5388
Поділіться публікацією:








Велика партія українських масок поїхала в Іспанію: голова митниці прокоментував скандал

У соцмережах українці не припиняють обурюватися скандалом через експорт респіраторів українського виробництва в Іспанію Так, поки в країні триває карантин через коронавірус, унаслідок чого стався дефіцит медичних масок, вітчизняні засоби захисту можна купити в Іспанії.


Так, вчора іспанські медіа опублікували кадри, як іспанці розвантажують маски і респіратори українського виробництва. Зокрема, з України в Іспанію завезли товари української компанії "Бук". Тим часом, у Держмитній службі повідомляють, що ця партія експорту була законною.

"Експорт цих масок відбувся ще 2-го і 6-го березня і є легальною поставкою товару. Респіратори перетнули український кордон 3-го і 7-го березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул. Постанова Уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 і набула чинності після опублікування", — написав глава відомства Максим Нефьодов на своїй сторінці в Facebook.


Раніше "Коментарі" писали, що в Україні стали чи не щодня з'являтися звістки про злочинні махінації з медичними масками після того, як в країні ввели карантин через коронавірус. Цього разу прикордонники викрили контрабанду "водолаза" поблизу кордону з Румунією: чоловік переправляв маски через річку Тиса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!