Головна Новини Суспільство події Українці в полоні у піратів і перша відмова від Олімпіади 2020: топ-5 новин, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці в полоні у піратів і перша відмова від Олімпіади 2020: топ-5 новин, які ви могли пропустити

Українці потрапили в полон біля берегів Африки, а американським родинам роздадуть по 3 тисячі доларів.

23 березня 2020, 08:10 comments2432
Поділіться публікацією:
Українці в полоні у піратів і перша відмова від Олімпіади 2020: топ-5 новин, які ви могли пропустити

Українські моряки в полоні у піратів

Сімох українських моряків захопили в полон пірати біля берегів Африки. Зловмисники атакували контейнеровоз в Гвінейській затоці. Корабель саме прямував з порту Ломе в порт Лібревіль. Про це йдеться в повідомленні Seafarers journal. У цей момент на борту було 17 членів екіпажу. Моряки взяли в полон тільки сімох і, за попередніми даними, всі вони українці. Їхня подальша доля поки що невідома.


Літак з гумдопомогою з Китаю

В "Борисполі" приземлився літак з гуманітарною допомогою з Китаю. Українцям передали тести на коронавірус, антисептики, маски і медичне обладнання, зокрема, апарати штучної вентиляції легенів. Все це найближчим часом повинні передати в регіони, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram. Тести на коронавірус китайці передали двох видів: одні швидкі, інші для лабораторних досліджень. Гуманітарну допомогу з КНР забирав літак Збройних сил. Незабаром має бути ще кілька таких же рейсів. Нагадаємо, що станом на вечір 22 березня, в Україні підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом Covid-19.


Обмін полоненими

Обмін полоненими не поставлений на паузу, переговори з агресором і бойовиками тривають, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Не дивлячись на те, що коронавірус вніс свої корективи до порядку денного, в цілому на цей процес він не вплинув, розповів глава МЗС в інтерв'ю "Радіо Свобода". "Ми працюємо над тим, щоб обмін все-таки відбувся. Безумовно, в умовах додаткових карантинних заходів. Але доля наших полонених для президента — пріоритет номер один". Ще до оголошення карантину глава Офісу президента говорив про те, що обмін полоненими може відбутися вже в березні.


Канада відмовилася від участі в Олімпіаді

Канада не поїде на Олімпійські ігри 2020 в Токіо, якщо їх не перенесуть. Країна вирішила не ризикувати своїми спортсменами через спалах коронавірусу. Організаторів закликають відкласти Олімпіаду до наступного року, пише CNN. Поки офіційно Ігри, які мають відбутися вже цього літа в Японії, не скасовували. Але Олімпійський комітет розглядає і таку можливість. "Ми розуміємо, що це складно. Але немає нічого важливішого за здоров'я і безпеку спортсменів та населення планети в цілому", — заявили в Олімпійському комітеті Канади. Вона стала першою країною, котра відмовилася від Олімпіади.


Компенсація американцям

Кожна американська сім'я отримає по 3 тисячі доларів. Уряд США вирішив заплатити компенсацію в зв'язку з поширенням коронавірусу. Про це в інтерв'ю каналу Fox News розповів міністр фінансів Стівен Мнучін. Відповідний законопроект вже на розгляді Конгресу і проголосувати його повинні до кінця сьогоднішнього дня. Як тільки він набуде чинності Федеральна резервна система зможе відкрити доступ до чотирьох трильйонів доларів, які використають для підтримки американської економіки в умовах пандемії протягом найближчих декількох місяців.

Читайте також про головні події понеділка, 23 березня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!