Головна Новини Суспільство події Доля Олімпіади і загроза поширення коронавірусу на Тернопільщині: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Доля Олімпіади і загроза поширення коронавірусу на Тернопільщині: новини, які ви могли пропустити

Олімпіаду не скасовують, але можуть відкласти, а британців посадять на жорсткий карантин.

24 березня 2020, 08:10 comments2200
Поділіться публікацією:
Доля Олімпіади і загроза поширення коронавірусу на Тернопільщині: новини, які ви могли пропустити

Олімпіаду 2020 переносять

Олімпіаду 2020 не хотіли скасовувати до останнього. Однак, вже вчора представник Міжнародного олімпійського комітету заявив — 24 липня, як планувалося, Олімпійські ігри не розпочнуться.  "Судячи з тої інформації, якою володіє МОК, було схвалено рішення відкласти змагання. Як на довго — невідомо, але в липні вони не розпочнуться, на скільки мені відомо", — говорить Дік Паунд. Ймовірно, змагання відбудуться вже у 2021-му році. Олімпіаду 2020 довелося перенести через пандемію коронавірусу. Вчора їхати на Ігри категорично відмовилися Канада й Австралія, не хотіли ризикувати здоров'ям спортсменів. Скасовували зовсім Олімпійські ігри тільки під час Першої та Другої світових воєн. 


Британці йдуть на карантин

До останнього не хотів запроваджувати карантин у Великій Британії прем'єр Борис Джонсон. Та під натиском фактів здався і він. У країні натепер більше шести з половиною тисяч хворих на коронавірус Covid-19. Тож карантин вирішили ввести, щонайменше, на три тижні. Громадян закликають лишатися вдома, виходити на вулицю можна тільки, коли треба сходити в магазин за продуктами чи аптеку або поїхати на роботу, якщо немає можливості працювати вдома. Всі масові заходи в країні поскасовують, закриють непродовольчі магазини, храми, спортивні зали й дитячі майданчики. Якщо люди дотримуватимуться карантину, Борис Джонсон обіцяє його за три тижні послабити. 


Коронавірус у священика

Хворий на коронавірус священик проводив службу на Тернопільщині. Крім того відспівував небіжчиків на похоронах і постійно перебував серед людей. За тиждень він контактував з близько півтисячей людей. Тепер медики з правоохоронцями намагаються зрозуміти, хто ці люди. В ефірі одного з українських каналів заступник міністра МВС Антон Геращенко, навіть, назвав ім'я священика — Олег Винников. Каже, що це необхідно, щоб люди, які знають його і спілкувалися з ним останнім часом, самі могли звернутися до лікарів. За останніми даними в Україні офіційно 73 хворих на коронавірус, але головний санлікар Віктор Ляшко стверджує — за вчора було ще 10 нових випадків. Станом на 7:00, 24 березня, їх поки не додали до офіційної статистики.


Українців з коронавірусом за кордоном стало більше

У закордонних лікарнях стало більше українців, яких лікують від коронавірусу Covid-19. Загалом по всьому світу їх 21. Найбільше таких у Німеччині — 5. Про це розповіли в Міністерстві закордонних справ. 4 українці захворіли в Домінікані, 3 — в Омані. Також є хворі в Польщі, Італії, ОАЕ, Іспанії, Нідерландах і на Сейшельських островах. При цьому відправили на карантин за кордоном 151-го українця. Від коронавірусу в інших країнах загинули троє українців, а ось шістьом вдалося одужати і їх уже виписали з лікарень.

Також читайте, чого чекати від вівторка, 24 березня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!