Головна Новини Суспільство події Смерть від хантавірусу в Китаї і загибель дитини через коронавірус в США: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерть від хантавірусу в Китаї і загибель дитини через коронавірус в США: новини, які ви могли пропустити

У Китаї чоловік помер від хантавірусу дорогою на роботу, а поблизу Курил оголосили загрозу цунамі.

25 березня 2020, 08:11 comments3854
Поділіться публікацією:
Смерть від хантавірусу в Китаї і загибель дитини через коронавірус в США: новини, які ви могли пропустити

Хантавірус в Китаї

У Китаї через хантавірус померла людина. Це рідкісне легеневе захворювання, яке переносять гризуни. Воно міститься в сечі тварин і може переноситися повітрям. Чоловік з провінції Юньнань помер прямо в автобусі, коли їхав на роботу, говориться в повідомленні Global Times. Всі пасажири, які їхали разом з ним, здали тест на наявність хантавірусу. Вакцини від цієї хвороби немає, але медики стверджують, що не варто панікувати, — хантавірус для людини менш небезпечний, ніж, наприклад, коронавірус.


Коронавірус забрав життя дитини в США

Вперше від коронавірусу Covid-19 в Сполучених Штатах померла дитина. Раніше хвороба забирала життя тільки тих, хто був старше 19-ти років. Як повідомляє АР, дитина проживала в штаті Лос-Анджелес в місті Ланкастер. "Це страшне нагадування нам про те, що коронавірус вражає людей різного віку", каже керівниця Департаменту здоров'я Барбара Феррер. При цьому вона не стала розповідати подробиці: ні скільки дитині років, ні чи були у неї супутні захворювання. На коронавірус в США хворіють зараз більш ніж 50 тисяч осіб.


Евакуація з Туреччини

Повернутися в Україну з Туреччини змогли 430 українців. Всі вони виявилися заручниками карантину, коли 10 днів тому кордони були закриті через загрозу поширення коронавірусу. Два літаки забрали українських пасажирів вночі зі Стамбула, розповів генеральний консул України Олександр Гаман. Ще близько сотні наших співгромадян залишаються в транзитній зоні аеропорту. Дипломати вирішують, як повернути на батьківщину і їх теж. Всього після оголошення карантину і закриття кордонів в Україні з-за кордону змогли повернутися близько 80 тисяч українців.


Сильний землетрус поблизу Курил

Потужний землетрус зафіксували в Тихому океані недалеко від Курильських островів. Його магнітуда склала 7,2. На Курилах зберігається загроза цунамі. Землетрус стався близько 15:00 за місцевим часом. Епіцентр підземних поштовхів був трохи більш ніж в 200 кілометрах від Північно-Курильська. "У Північно-Курильську є ймовірність цунамі. Фахівці перевіряють чи всі приміщення цілі", — розповіли в Російській академії наук. Відчули землетрус і в Петропавловську-Камчатському, який за півтисячі кілометрів від епіцентру. В оселях падали дрібні речі, а люди в страху тікали на вулицю.

Читайте також, який буде середа, 25 березня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!