Головна Новини Суспільство події Коронавірус в Україні: як не підхопити інфекцію в супермаркеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: як не підхопити інфекцію в супермаркеті

Названі основні правила, які зменшать ризик зараження коронавірусною інфекцією в супермаркеті

25 березня 2020, 16:33 comments6076
Поділіться публікацією:
Коронавірус в Україні: як не підхопити інфекцію в супермаркеті

Під час карантину через коронавірус в Україні не всі жителі користуються доставкою продуктів та інших товарів, а час від часу самі відвідують супермаркети. Про основні моменти, які допоможуть не інфікуватися вірусом в магазині, повідомляє Deutsche Welle.

По-перше, необхідно тримати дистанцію. Хоча й відстань у 2 м від інших відвідувачів, які рухаються від полиці до полиці хаотично, тримати складно. Зазначимо, що у Німеччині, наприклад, у більшості магазинів на підлозі розмістили відповідні відмітки, які дозволяють триматись дистанції, поки інша людина добирає собі товар. Нещодавно Кабмін України також ухвалив рішення про нанесення позначок соціальної дистанції у закладах та установах, які працюють під час карантину. Подібне поки що можна зустріти у поштових відділеннях, може, згодом такі наліпки з’являться і в супермаркетах. До того ж важливо не скупчуватись біля кас, а вишикуватись у чергу на безпечній відстані одне від одного.

По-друге, не зовсім безпечним у нинішній ситуації є використання візка для закупів. Тож краще взяти з дому велику сумку чи рюкзак та користуватись ними, а не візком, за ручку якого трималось уже чимало покупців. Якщо товарів планується придбати дуже багато і без візка не обійтися, то радять користуватися рукавичками. У будь-якому випадку, коли котите візок у магазині, то не торкайтесь обличчя, а повернувшись додому – відразу помийте руки з милом.

По-третє, купляти овочі та фрукти без упаковки можна, але вдома слід добре їх промивати. А ось яблука, груші чи ківі можна ще й чистити. Тоді як овочі бажано термічно обробляти: варити, запікати у духовці чи смажити.

По-четверте, розраховуватися у супермаркеті можна й карткою, й готівкою. Адже дослідники досі точно не встановили, чи передається вірус через готівку. Так, вірус потрапляє на поверхні після того, як на них чхнула чи кашлянула інфікована особа. Зараження ж іншої особи у такому випадку через торкання грошей, карткових терміналів, смартфонів, ручок торгових візочків можливе, якщо вірус відразу після цього потрапляє через руки в слизові рота чи носа або в очі. Тому, у такому разі, слід дотримуватися азів гігієни — мити руки, і, знову ж таки, не торкатись обличчя.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні спостерігається певна продовольча паніка через коронавірус. Експерти розповіли, як зменшити ажіотаж і покарати спекулянтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3ZxgL
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!