Головна Новини Суспільство події Фінал евакуації і люксовий карантин в Швейцарії: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінал евакуації і люксовий карантин в Швейцарії: новини, які ви могли пропустити

Українцям дали два дні на повернення додому, а швейцарцям пропонують пересидіти спалах коронавірусу в п'ятизіркових умовах.

26 березня 2020, 08:08 comments3792
Поділіться публікацією:
Фінал евакуації і люксовий карантин в Швейцарії: новини, які ви могли пропустити

Два дні на повернення в Україну

Українцям, які зараз залишаються за кордоном, дали на повернення додому два дні. Після цього — 28 березня в суботу — Україна повністю закриває небо, зупиняє міжнародні автобусні та з/д перевезення. Спецрейси відбуватися більше не будуть. Хто не встигне на них потрапити, або повинні будуть сидіти в інших країнах до закінчення карантину, або можуть самі добиратися пішки чи на машині. Через кордон таких людей пустять за наявності українського громадянства. Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, в різних країнах світу ще залишаються близько 20 тисяч українців, які на час карантину хочуть повернутися додому. Близько 80 тисяч вже це зробили.


Справа Хашоггі

Ще 20 підозрюваних в Туреччині отримали звинувачення в причетності до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє генеральна прокуратура в Стамбулі. 18 звинувачують безпосередньо в скоєнні вбивства і тортурах. 2 — в тому, що вони підбурювали до цього. Серед підозрюваних опинився, зокрема, екс-радник саудівського принца Мохаммеда бін Салмана. Слідчі вважають, що саме Сауд аль-Кахтані спланував вбивство. Коли саме будуть судити обвинувачених — поки невідомо. Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року, коли зайшов в посольство Саудівської Аравії в Стамбулі. Його тіло так і не знайшли. Хашоггі був опозиційним журналістом і критикував, зокрема, королівську сім'ю Саудівської Аравії.


Храм Гробу Господнього пішов на карантин

В Єрусалимі закрили на карантин найбільшу християнську святиню — Храм Гробу Господнього. Через спалах Covid-19 місцева влада вирішила не ризикувати здоров'ям паломників. Ізраїльська поліція зустрілася з керівниками церков і ті погодилися на час храм закрити. Поки він не буде працювати протягом тижня. Потім цей термін можуть продовжити. Храм Гробу Господнього, за легендою, побудували в місці, де був похований і воскрес Ісус Христос.


Карантин класу "Люкс"

Пережити спалах коронавірусу в п'ятизірковому готелі пропонують в Швейцарії. Гості можуть придбати собі карантинний пакет. У нього входять і послуги лікарів, і тест на коронавірус. Таким чином мережа готелів преміум-класу намагається втриматися на плаву в умовах туристичної кризи, пише DailyMail. Медичне обслуговування пропонують цілодобово, воно обійдеться в 4 тисячі фунтів стерлінгів, а тест на коронавірус можна зробити, не виходячи з власного номера. Це буде коштувати 400 фунтів. Керівник готельної мережі Олександр Хюбнер говорить, що з початком пандемії попит на послуги готелю різко впав. Разом з тим, знайшлися клієнти, які шукають місце, де можуть пересидіти карантин в комфортних умовах.

Також читайте, яким повинен бути цей четвер, 26 березня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!